AMERIKA ZADALA NOVI UDARAC RUSIJI: Nema predaha za Putina, Bajden se OKOMIO kao da mu je POSLEDNJE
Džo Bajden, Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

amerika i rusija

AMERIKA ZADALA NOVI UDARAC RUSIJI: Nema predaha za Putina, Bajden se OKOMIO kao da mu je POSLEDNJE

Bajden objavio 500 novih sankcija Rusiji zbog smrti Navaljnog i rata u Ukrajini

Objavljeno:

Američki predsednik Džozef Bajden saopštio je danas da su SAD uvele novih 500 sankcija protiv Rusije zbog invazije na Ukrajinu i smrti opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Danas objavljujem više od 500 novih sankcija Rusiji zbog njenog osvajačkog rata protiv Ukrajine i zbog smrti Alekseja Navaljnog, koji je bio hrabri antikorupcijski aktivista i Putinov najžešći opozicioni lider. Ove sankcije će biti usmerene na pojedince povezane sa zatvaranjem Navaljnog, kao i na ruski finansijski sektor, odbrambenu industrijsku bazu, mreže nabavki i one koji izbegavaju sankcije na više kontinenata“, istakao je Bajden, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Dodao je da će sankcije obezbediti da Putin „plati još veću cenu za svoju agresiju u inostranstvu i represiju kod kuće“. Pored toga, Bajden je naveo da SAD uvode nova ograničenja izvoza za skoro 100 subjekata zbog pružanja podrške ruskoj ratnoj mašineriji.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

„Istorija nas posmatra. Neuspeh podrške Ukrajini u ovom kritičnom trenutku neće biti zaboravljen. Sada je vreme da budemo čvrsto uz Ukrajinu i da budemo ujedinjeni sa našim saveznicima i partnerima. Sada je vreme da se dokaže da se Sjedinjene Američke Države zalažu za slobodu i nikome se ne klanjaju“, zaključio je Bajden.

Bonus video:

09:59

NEĆE PRIZNATI PORAZ TOKOM PREDIZBORNE KAMPANJE Lutovac: Da li Bajden pravilno rasuđuje? Pitanje je kada će DIĆI BELU ZASTAVU

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.