UGLEDALI SU KRZNENE GRUDVE, A ISPOD NJIH SE ČULO DISANJE: Kad su ih uklonili naišli su na NEVEROVATNO OTKRIĆE(FOTO)
Barni pre šišanja, Foto: PrintScreen/ Facebook/ RSPCA Tameside and Glossop

tužno

UGLEDALI SU KRZNENE GRUDVE, A ISPOD NJIH SE ČULO DISANJE: Kad su ih uklonili naišli su na NEVEROVATNO OTKRIĆE(FOTO)

Pas koga je vlasnik zanemario, pronađen je sa grudvama krzna koje su visile sa njega

Objavljeno:

Jednan čovek iz Kenta (Velika Britanija) dobio je petogodišnju sudsku zabranu držanja životinja nakon što je zanemario svog crnog ruskog terijera Barnija. Psa je zaplenila policija ovog okruga i predala ga organizaciji RSPCA na staranje nakon što je pronađen u zapuštenom stanju, sa krznom koje nije negovano 19 meseci.

Kada su volonteri iz RSPCA došli da preuzmu Barniju, nisu mogli da poveruju u ono što su videli: pas je bio prekriven dredovima koji su ličili na pokidano bivolje krzno i gotovo da nisu bili sigurni da se ispod tog haosa nalazi pas.

Barniju je bila potrebna hitna pomoć, piše Thedodo.

"Bio je u užasnom stanju, sa grudvama krzna koje su visile sa njega", izjavila je Tina Neš, inspektorka RSPCA i dodala da ekipi RSPCA nije bilo dobro zbog mirisa koji se širio oko psa.

Jadni Barni nije bio negovan, jer je njegov vlasnik smatrao da psima ove rase to nije potrebno. Spasioci nisu mogli da vide lice psa koje se skrivalo u krznu. Barni je očigledno trpeo velike bolove noseći svu tu težinu, pa su spasioci prionuli na brzinsko brijanje.

Dovođenje psa u normalu trajalo je dosta vremena, a kada je sve bilo gotovo, spasilački tim skinuo je 7, 8 kg krzna sa Barnija!

"Pas je bio primoran da nosi "kaput" koji je težio 20 posto njegove ukupne telesne težine", rekao je veterinar koji je pomogao Barniju i dodao: "Težina ovog "kaputa" bila je mnogo veća kad je Barni bio mokar".

Barni posle šišanja
Barni posle šišanjafoto: PrintScreen/ Facebook/ RSPCA Tameside and Glossop

Kad je suvišna dlaka bila uklonjena, Barnijevi spasioci konačno su ugledali njegovo simpatično lice. I njemu je očigledno laknulo što se oslobodio tog "bagaža" i počeo je brzo da napreduje zahvaljujući nezi i brizi novih prijatelja.

Barni trenutno živi u privatnom pansionu i uskoro će biti udomljen. Imao je težak život, ali sada, kada je njegova nevolja "obrijana", jedva čeka da pronađe porodicu koja će ga obožavati, čuvati i negovati.

Bonus video:

03:29

POLICIJSKI PAS OKI NAPRAVIO POMETNJU U STUDIJU! Jedan je od najboljih tragača, a samo zbog OVOGA ĆE SVE URADITI

(Espreso/ Telegraf/ The Dodo/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.