Vang Ji: Kina čvrsto stoji kao stabilizujuća sila u turbulentnom svetu
Vang Ji, Foto: Kineska medijska grupa

kina

Vang Ji: Kina čvrsto stoji kao stabilizujuća sila u turbulentnom svetu

Vang Ji je istakao značaj političkih rešenja krize u Ukrajini i sukoba Palestine i Izraela

Objavljeno:

Kina će biti stabilizujuća sila u turbulentnom svetu, i promovisaće saradnju između velikih zemalja uz uzajamno poštovanje i poverenje, odgovoriti na pitanja žarišta kroz dijalog i konsultacije, ojačati globalno upravljanje kroz solidarnost i saradnju i promovisati globalni rast kroz otvorenost i obostranu korist, kazao je ministar inostranih poslova Kine Vang Ji na brifingu za novinare u sredu, nakon što je učestvovao na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji i završio posete Španiji i Francuskoj.

Vang Ji je istakao značaj političkih rešenja krize u Ukrajini i sukoba Palestine i Izraela, istovremeno ponavljajući stav Kine da sve strane treba da se drže svojih napora u promovisanju mirovnih pregovora i traženju pravednih i razumnih rešenja.

Vang Ji je rekao da bi saradnja i partnerstvo trebalo da budu ključni ton odnosa Kine i Evrope.

„U Evropi postoje racionalniji glasovi prema Kini“, rekao je ministar inostranih poslova „Evropa je zadržala pozitivan stav prema unapređivanju odnosa, posebno u domenu trgovine, energetike, zelenog razvoja, digitalizacije, obrazovanja i međuljudske razmene“.

Bonus video:

01:03

KINA POSTAJE SUBJKET PRED KOJIM JE VELIKA KRIZA Radenović: Zastrašujući koncept budućeg ratovanja, SUKOB PLANETARNIH RAZMERA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.