BIVŠI POLICAJAC OSUĐEN ZA VIŠE SLUČAJEVA SILOVANJA, NEKA IZVRŠIO DOK JE BIO NA DUŽNOSTI! Među žrtvama i DETE
Foto: Matthew Cooper / PA Images / Profimedia

UŽAS

BIVŠI POLICAJAC OSUĐEN ZA VIŠE SLUČAJEVA SILOVANJA, NEKA IZVRŠIO DOK JE BIO NA DUŽNOSTI! Među žrtvama i DETE

Zamenik pomoćnika komesara Stjuart Kandi rekao je da su Mičelovi postupci "drska zloupotreba moći"

Objavljeno: 22:34h

Bivši pripadnik Metropoliten policije Klif Mičel (24) osuđen je za više slučajeva silovanja, pri čemu su neka od krivičnih dela izvršena dok je bio na dužnosti, saopštila je danas londonska policija.

Mičel je proglašen krivim na londonskom sudu po deset tačaka za silovanje, tri tačke za silovanje deteta mlađeg od 13 godina, jednoj tački za otmicu i kršenje zabrane o zlostavljanju.

Zamenik pomoćnika komesara Stjuart Kandi rekao je da su Mičelovi postupci "drska zloupotreba moći.

"Znam da je ovo još jedan slučaj koji će uticati na poverenje ljudi u nas. Činimo više nego što smo činili prethodnih decenija da oslobodimo policiju onih koji ugrožavaju naš integritet, dodao je on, prenosi Rojters.

Brutalni napad

U septembru prošle godine, Mičel je silovao ženu preteći joj nožem pre nego što joj je stavio povez preko očiju, vezao joj ruke kablovima i naterao je da uđe u njegov automobil. Žena je kasnije uspela da pobegne, pri čemu joj je pomogao slučajni prolaznik.

Mičel je suspendovan nakon optužbi, a zatim otpušten iz policije u decembru posle ubrzanog saslušanja o nedoličnom ponašanju zbog kršenja prethodne naredbe o zabrani zlostavljanja.

Nakon njegovog hapšenja, prethodna istraga o silovanju protiv njega je ponovo otvorena, što je rezultiralo sa još šest optužbi u vezi sa drugom žrtvom između 2014. i 2017. godine.

Metropoliten policija je bila opterećena višestrukim skandalima poslednjih godina, nakon niza slučajeva visokog profila koji uključuju silovanja, zlostavljanja i ubistva koja su počinili njeni pripadnici.

Nezavisna istraga prošle godine zaključila je da je londonska policija institucionalno rasistička, mizoginistička i homofobična.

Bonus video: SVA PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA ŽRTVA LAŽE Marković o suđenju za silovanje: Spominju kako se obukla, što mu nije pobegla

01:31

SVA PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA ŽRTVA LAŽE Marković o suđenju za silovanje: Spominju kako se obukla, što mu nije pobegla

(Espreso/Agencije/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.