MONSTRUM NIJE IMAO MILOSTI, BEBA UMRLA U NARUČJU MAJKE: Smrtno udarao sina, a onda molio za pomoć!
Dejvid Holik i njegov sin, Foto: West Midlands Police

stravičan zločin

MONSTRUM NIJE IMAO MILOSTI, BEBA UMRLA U NARUČJU MAJKE: Smrtno udarao sina, a onda molio za pomoć!

David ubio sina, beba umrla u majčinom naručju

Objavljeno:

Dejvid Holik (29) iz Birmingema proglašen je krivim za ubistvo šestomesečnog sina Kaira Džak Holka, a na sudu je negirao ubistvo.

Mališan je preminuo u dečjoj bolnici u Birmingemu 12. februara 2020. godine, nekoliko dana nakon što je pretrpeo povredu mozga koja je nažalost bila smrtonosna.

Na suđenju je rečeno da je, pored povrede mozga, Kairo zadobio najmanje dva preloma lobanje i prelom desne ruke dok je bio kod oca od 9. februara.

Tužilac Dejvid Mejson KC rekao je na sudu da je Kairo "ne samo nasilno drmusan, već ga je otac udario u glavu najmanje dva puta" tvrdim predmetom.

Otac je tokom izricanja presude sedeo s glavom u rukama i bio vidno potresen.

Monstrum, Ubistvo
foto: West Midlands Police

Na suđenju je izrečeno da je Holikova bivša partnerka Adina Džonson ostavila njihovog sina, kao i inače, 7. februara i dok je Kairo u to vreme bio prehlađen, ona nije imala druge brige za njegovo zdravlje. Sud je čuo da joj je Holik telefonirao u 4:30 časova ujutru 9. februara, ali se ona nije javila zbog vremena, već mu je poslala poruku da će ga nazvati kasnije.

Holik joj je odmah poslao poruku u kojoj joj je rekao da ga nazove, "jer se radi o Kaiju".

Poslednja osoba koja je videla Kaira živog i zdravog bio je Holikov brat Džejms, koji je oko ponoći ušao u sobu i video ih kako spavaju.

Oko 4:30 ujutru, Holik je ušao u spavaću sobu svog oca u, kako su tužioci rekli, "paničnom stanju", rekavši da Kairo ne diše i da "ne želi da ga izgubi".

Kairo je odvezen u bolnicu Valsal Manor, gde je Holik rekao medicinskom osoblju da je čuo svog sina kako plače pre nego što je prestao da diše i tvrdio da ga je samo protresao da bi ga "probudio".

Tokom suđenja, Holik je rekao sudu da se spotakao i pao dok je nosio Kaira, što je možda izazvalo njegove povrede.

Monstrum
foto: West Midlands Police

Skeniranje je pokazalo da Kairo pati od krvarenja na mozgu i doneta je odluka da se preveze u dečju bolnicu u Birmingemu, ali uprkos njihovim naporima, nisu mogli da ga spasu.

Pre nego što su isključeni aparati za održavanje u životu, dečak je kršten i umro je u majčinom naručju.

Holiku će biti izrečena presuda 4. marta.

"Prošle su četiri godine otkako smo izgubili Kaira i naša srca su još uvek slomljena kao i onog dana kada nam je tako okrutno oduzet. Zaslužio je da bude siguran pod brigom svog oca i zaslužio je da i danas bude ovde. Shrvani smo kada saznamo za čistu brutalnost nanetu Kairu i to će proganjati našu porodicu do kraja naših dana. Kai je bio svetlost naših života i oličenje nevinosti i bez njega smo slomljeni. Nadamo se sada posle toliko vremena da će konačno moći da se odmori. Zauvek ćemo ga tugovati", rekla je majka prošle godine tokom odavanja počasti, prenosi Daily mail.

Ona se zahvalila policiji i bolnici koja je dala sve od sebe da spasi život mališana, ali nažalost, nije uspela.

Bonus video:

00:10

Ubistvo Milana Šuše

(Espreso/Daily mail/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.