OVO SU TOPLE DESTINACIJE U KOJIMA MOŽETE UŽIVATI U FEBRUARU: Sve se nalaze u EVROPI, a tek kakve su PLAŽE...
Venecija, Foto: Privatna arhiva/Miloš Dojčinović

putovanje i odmor

OVO SU TOPLE DESTINACIJE U KOJIMA MOŽETE UŽIVATI U FEBRUARU: Sve se nalaze u EVROPI, a tek kakve su PLAŽE...

Ovo su tople evropske destinacije koje možete posetiti tokom hladnijeg vremena u februaru

Objavljeno:

Kako bi izašli u susret turistima koji vole toplije krajeve i tokom blaže zime i zubatog sunca, jedna turistička agencija iz Portugalije objavila je koje su to tople destinacije u Evropi koje možete da posetite tokom februara. Svaka od ponuđenih destinacija savršena je za kratak beg od zime.

Organizacija "Vizit Kaskas" koja izveštava da više od 8.000 Britanaca trenutno traži na Guglu "zimsko sunce". Sledi pet evropskih destinacija koje možete da posetite ako poželite da pobegnete od zime, pa čak i da se okupate, od kojih je jedna u našem komšiluku.

5. Tirana, Albanija

Glavni grad Albanije Tirana poznata je po koloritnoj arhitekturi, među kojima su i obeležja iz otomanske i sovjetske ere. Tirana se može pohvaliti i neverovatnom vertikalnom šumom arhitekte Stefana Boerija. Postoji mnogo razloga da posetite ovaj grad sa blagom klimom, koju odlikuje prosečna temperatura od 17 stepeni u novembru i za dva stepena manje u decembru.

Tirana
foto: Profimedia

Prosečna temperatura u novembru i decembru: 15 stepeni.

Prosečna temperatura mora: 15 stepeni.

Najbolja i najbliža plaža: plaža Dures

4. Rim, Italija Rim je, kao i Pariz, uvek dobra destinacija za odmor. Mada svi misle da je Rim urbana destinacija, potrebno vam je manje od sat vremena da dođete do morske obale. Postoji puno predivnih plaža, i biće vam drago da se okvasite zbog prosečne temperature vode od 21 stepen čak i u decembru. U stvari, temperatura vode je veća od temperature vazduha, tako da ako poželite da grad zamenite plažom, Rim je dobar izbor.

Rim
foto: Promo

Prosečna temperatura vazduha u novembru i decembru: 15 stepeni. Prosečna temperatura vode: 21 stepen. Najbliža i najbolja plaža u blizini: plaža Tibidabo.

3. Atina, Grčka Većina turista kada su u poseti Atini misli na istorijski značaj i ruševine drevnih grčkih gradova, ali Atina ima veliki broj plaža koje su savršene za odmor. Ovaj grad ima i najveći broj sunčanih dana, prošle godine je zabeleženo čak 268 sunčanih dana. Prosečna temperatura vazuha u novembru i decembru: 17 stepeni.

Atina
foto: Profimedia

Prosečna temperatura vode: 20 stepeni. Najbolja plaža u blizini: plaža Glifada.

2. Lisabon, Portugal

Glavni grad Portugala, Lisabon i region Kaskas uživaju u suncu tokom cele godine, sa prosečnom temperaturom od 17 stepeni.

Bernardo Barso, predsednik okruga Kaskas ističe da sa 226 sunčanih dana u godini, i prosečnim temperaturama koje su blizu 2o stepeni, Portugal je prava destinacija za ljude koji žele da pobegnu od zimskog vremena i da se okupaju u suncu.

Lisabon
foto: AP / Armando Franca

On opisuje Kaskas kao skriveno blago Portugala, sa dosta sunca, odličnom hranom, prelepim plažama.

Prosečna temperatura vazduha u novembru i decembru: 17 stepeni.

Prosečna temperatura mora: 19 stepeni.

Najbolja i najbliža plaža: plaža Tamariz.

1. Valeta, Malta

Ako obožavate sunce, onda je Valeta, glavni grad Malte pravi izbor.

Sa prosečnom temperaturom mora oko 20 stepeni u decembru, Malta je idealna destinacija za one koji žele da uživaju u plivanju sve do Nove godine.

Malta ima više od 230 sunčanih dana godišnje sa prosečnom temperaturom od 19 stepeni tokom novembra i decembra.

Malta
foto: Profimedia

Prosečna temperatura vazduha u novembru i decembru: 19 stepeni.

Prosečna temperatura vode: 22 stepena.

Najbolja i najbliža plaža. plaža Sent Elmo.

Bonus video:

02:40

OVO SU NAJPOPULARNIJE SITI BREJK DESTINACIJE KOJE SRBI POSEĆUJU! Stručnjaci otkrili i koja mesta u Srbiji su NAJPOSEĆENIJA

(Espreso/Euronews/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.