"POBEDA JE NADOHVAT RUKE": Netanjahu uoči kopnenog napada na Rafu izjavio da se NEĆE ZAUSTAVITI dok...
Benjamin Netanjahu, Foto: EPA/ATEF SAFADI

zagrmeo

"POBEDA JE NADOHVAT RUKE": Netanjahu uoči kopnenog napada na Rafu izjavio da se NEĆE ZAUSTAVITI dok...

Netanjahu je naveo da je rekao američkom predsedniku Džozefu Bajdenu da će izraelska vojska nastaviti operaciju u Rafi jer je to jedini način da pobedi Hamas

Objavljeno:

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je večeras da je pobeda Izraela nad Hamasom nadohvat ruke i da se neće zaustaviti dok ne postigne potpunu pobedu nad tom palestinskom grupom, navodeći da je to samo pitanje vremena.

Netanjahu je rekao na konferenciji za novinare da „teroristička pucnjava“ u južnom Izraelu u petak pokazuje da je „cela zemlja (ratni) front“.

Govoreći o naporima za oslobađanje talaca koje drži Hamas, Netanjahu je istakao da se zalaže za strategiju snažnog vojnog pritiska i teške pregovore.

Hamas
Hamasfoto: Dawoud Abo Alkas / Zuma Press / Profimedia

„Nastavićemo da se ponašamo na ovaj način dok ne oslobodimo sve taoce“, naveo je Netanjahu.

Netanjahu je naveo da je rekao američkom predsedniku Džozefu Bajdenu da će izraelska vojska nastaviti operaciju u Rafi jer je to jedini način da pobedi Hamas. Izraelski premijer je ponovio da su zahtevi Hamasa „iluzorni“, navodeći da će pregovori napredovati tek kada palestinska grupa ublaži svoj stav.

Netanjahu tvrdi da će „potpuna pobeda“ nad Hamasom poslati poruku drugim protivnicima Izraela.

Izraelska vojska mora da izvede svoju operaciju u gradu Rafa na jugu Pojasa Gaze, gde se nalazi 1,4 miliona Palestinaca, inače će „izgubiti rat“ protiv palestinskog pokreta Hamas, izjavio je večeras izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Netanjahu je novinarima u Jerusalimu rekao da će izraelska vojska izvesti svoju operaciju u Rafi čak i u slučaju dogovora sa Hamasom o oslobađanju talaca koji se još nalaze zarobljeni u Pojasu Gaze.

Uprkos upozorenju međunarodne zajednice, Netanjahu je nedavno najavio veliku operaciju u Rafi kako bi navodno potpuno uništio Hamas, koji se nalazi na vlasti u Pojasu Gaze.

Pojas Gaze
Pojas Gazefoto: Ali Jadallah / AFP / Profimedia

Izraelski premijer je ranije rekao da će njegova vojska omogućiti civilima da napuste zonu sukoba, ali nije objasnio gde bi Palestinci mogli da odu.

U međuvremenu, Netanjahu se nalazi pod pritiskom izraelske javnosti koja traži nove izbore i što brži završetak rata, a protesti se jednom nedeljno održavaju pred zgradom Vlade.

Bonus video:

04:36

SIRIJA MOŽE DA UGROZI IZRAEL I SAD POMOĆU SPECIJALNE TAKTIKE! Prof. Petričković upozorava: Ozbiljanu su faktor i snažna varnica!

(Espreso / Kurir / Tajms of Izrael / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.