PUTIN KONAČNO OTKRIO ŠTA MISLI O TAKERU KARLSONU, TU JE SVE JASNO: Intervju uzdrmao svet, a sada imamo NOVU EPIZODU
Vladimir Putin I Taker Karlson, Foto: GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

putin morao da se oglasi

PUTIN KONAČNO OTKRIO ŠTA MISLI O TAKERU KARLSONU, TU JE SVE JASNO: Intervju uzdrmao svet, a sada imamo NOVU EPIZODU

Putin je svoja razmišljanja o Karlsonu izneo u drugom intervjuu

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin dao je svoje prve javne komentare o nedavnom intervjuu sa američkim novinarom Takerom Karlsonom koji je zainteresovao ceo svet. Putin je priznao da razgovor nije ispunio njegova očekivanja, dok je sugerisao da bi Karlson mogao da bude kažnjen zbog putovanja u Rusiju.

On je svoja razmišljanja izneo u intervjuu sa ruskim reporterom Pavlom Zarubinom koji je objavljen u sredu.

Zapadni lideri koji kritikuju intervju sa Karlsonom verovatno su ga gledali, što je dobra stvar, rekao je Putin. U nedostatku direktnog dijaloga, Rusija bi trebalo da bude zahvalna Karlsonu što je služio kao posrednik, dodao je on.

Nažalost, kritičari imaju tendenciju da iskrive ono što je zapravo rečeno u intervjuu, naveo je Putin, napominjući da nikada nije tvrdio da NATO planira da napadne Rusiju sa ukrajinske teritorije. Primarni okidači za sukob u Ukrajini bili su odbijanje Kijeva da se pomiri sa pobunjenicima na istoku i njegovi kontinuirani napadi na Donbas, naglasio je Putin.

- Moskva je trebalo da interveniše ranije - istakao je on i dodao da Rusija doživljava NATO kao pretnju, a zapadne zvaničnike generalno kao lažne, dodao je predsednik.

Putin je Karlsona nazvao „opasnim čovekom“ jer je bio iznenađujuće blag prema njemu umesto da bude oštar, a pošto nije bio agresivan, nije mu dao izgovor da uzvrati, rekao je Putin.

- Da budem iskren, mislio sam da će se ponašati agresivno i postavljati oštra pitanja. Nisam bio spreman za ovo, želeo sam to jer bi mi to dalo priliku da odgovorim na isti način. Zbog toga, iskreno govoreći, nisam u potpunosti uživao u ovom intervjuu. Ali on se držao svog plana i izvršio ga - naveo je ruski lider.

Iako je malo verovatno da će se Karlson suočiti sa pravnim problemima zbog intervjuisanja Putina, „u današnjoj Americi je to hipotetički moguće“, smatra ruski lider.

Novinar je znao šta radi, dodao je Putin, rekavši da bi, ako bi Karlson bio uhapšen, to značilo da „liberalno-demokratska diktatura... pokazuje svoje pravo lice“. To bi bilo loše za Karlsona, ali dobro u drugim aspektima, izjavio je Putin.

Bonus video:

02:32

POBEDA ZA UKRAJINU PRIHVATLJIVA I SA 80% GUBITAKA! Obradović tvrdi: Putin i Tramp imaju isti narativ, neće im to poći za rukom

(Espreso/ 24sedam/ V.T/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.