Rusija, Turska i Iran potpisali sporazum o sigurnim zonama u Siriji!
Foto: Reuters / Abdalrhman Ismail

zaustaviti nasilje

Rusija, Turska i Iran potpisali sporazum o sigurnim zonama u Siriji!

Dok su zvaničnici tri zemlje potpisivali sporazum, neki pripadnici delegacije sirijske opozicije u mirovnim pregovorima o sirijskoj krizi u znak protesta su napustili sastanak u glavnom gradu Kazahstana
Objavljeno: 15:59h

Rusija, Turska i Iran potpisali su danas sporazum o formiranju četiri "zone deeskalacije" u Siriji, u nastojanju da smanje nasilje u toj zemlji.

Sporazum koji su u Astani potpisale tri zemlje, koje podržavaju suprotne strane u sirijskom ratu, predviđa formiranje sigurnih zona na severu, jugu i u centralnom delu Sirije, ali nisu saopšteni detalji kako će u tim područjima biti smanjeno nasilje, prenosi AP.

Pjongjang: Peking da bude zahvalan što ga ŠTITIMO!

Četiri moguće "sigurne zone" bi bile u Idlibu, u centralnoj provinciji Homs, u pobunjeničkoj enklavi Guta u predgrađu Damaska i u delu južne Sirije, navodi se u dokumentu koji je Frans presu dostavio izvor blizak opoziciji.

Dok su zvaničnici tri zemlje potpisivali sporazum, neki pripadnici delegacije sirijske opozicije u mirovnim pregovorima o sirijskoj krizi u znak protesta su napustili sastanak u glavnom gradu Kazahstana.

Opozicija protestuje zbog učešća Irana u pregovorima, optužujući ga da je učesnik u ratu u kojem je stradalo oko 400.000 ljudi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.