AMERIČKI SENAT USVOJIO PAKET POMOĆI IZRAELU I UKRAJINI
Američki Senat, Foto: EPA/SHAWN THEW, Ilustracija

američka pomoć

AMERIČKI SENAT USVOJIO PAKET POMOĆI IZRAELU I UKRAJINI

Paket inostrane pomoći uključuje milijarde dolara za podršku Ukrajini i za bezbednosnu pomoć Izraelu, kao i humanitarnu pomoć za civile u Gazi, na Zapadnoj obali i Ukrajini

Objavljeno: 13:07h

Američki Senat je na glasanju u utorak rano ujutru usvojio zakon o pomoći vredan 95,3 milijarde dolara koji podrazumeva i pomoć Ukrajini i Izraelu.

Paket inostrane pomoći uključuje milijarde dolara za podršku Ukrajini i za bezbednosnu pomoć Izraelu, kao i humanitarnu pomoć za civile u Gazi, na Zapadnoj obali i Ukrajini.

Predlog zakona je prošao u Senatu uprkos kritikama Majka Džonsona iz Predstavničkog doma.

Predlog zakona uključuje 60 milijardi dolara za podršku Ukrajini u njenoj borbi protiv Rusije, 14,1 milijardu dolara bezbednosne pomoći za Izrael, 9,2 milijarde dolara humanitarne pomoći i 4,8 milijardi dolara za podršku regionalnim partnerima u indo-pacifičkom regionu.

Senat je usvojio zakon nakon što su republikanci prošle nedelje blokirali širi zakon koji bi kombinovao stranu pomoć sa dvopartijskim sporazumom o granici. Republikanci su prvobitno zahtevali da bezbednost granica bude deo zakona, ali su potom odbacili dvopartijski sporazum o granici usred Trampovih silovitih napada na tu meru, kao i od najviših republikanaca u Predstavničkom domu.

Bonus video:

01:17

AMERIKA JE SLEPO PODRŽAVALA IZRAEL U SVEMU, ALI BAJDEN ČINI DRUGAČIJE POTEZE Kostić: Amerika neće načiniti radikalne poteze

(Espreso/Telegraf.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.