OGLASIO SE PUTIN O GORUĆOJ TEMI! Gledajte samo ŠTA MU SE SADA DEŠAVA!
Vladimir Putin, Foto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

EKONOMIJA NAJVEĆE ZEMLJE SVETA

OGLASIO SE PUTIN O GORUĆOJ TEMI! Gledajte samo ŠTA MU SE SADA DEŠAVA!

Ruska ekonomija se naglo oporavila od pada 2022

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da treba posvetiti posebnu pažnju obuzdavanju rasta cena, ukazujući da je inflacija u trendu opadanja.

- Naravno, posebnu pažnju treba posvetiti inflaciji, njenom obuzdavanju - rekao je Putin na televizijskom sastanku kojem je prisustvovala i guverner Centralne banke Elvira Nabiulina.

Putin je ukazao na postupke Centralne banke i vlade kada je naglasio da je inflacija sada niža. On je napomenuo da je godišnja inflacija u januaru iznosila 7,2 odsto, što je pad sa 7,4 odsto na kraju 2023.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Printscreen/Youtube/Daily Mail

Ruska ekonomija se naglo oporavila od pada 2022, pokazali su godišnji podaci objavljeni prošle sedmice, ali rast se u velikoj meri oslanja na proizvodnju oružja i municije koju finansira država.

Očekuje se da će Centralna banka zadržati kamatne stope na sadašnjem nivou od 16 odsto na sastanku u petak, 16. februara, nakon povećanja stope za 850 baznih poena od jula zbog upornog inflatornog pritiska, nedostatka radne snage, slabosti rublje i visoke budžetske potrošnje.

Bonus video:

01:30

PUTIN JE POVEZAO LJUDSKU ISTORIJU, ZATO POZIVA SRBE Analiza intervjua za zapadne medije: Ovo je rekao za oslonjanje Srbije

(Espreso/Srna/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.