Makao očekuje napredak u ekonomskoj diversifikaciji u novoj godini zmaja
Makao, Foto: KMG

KINA

Makao očekuje napredak u ekonomskoj diversifikaciji u novoj godini zmaja

U svojoj poruci za Kinesku lunarnu novu godinu, Ho je rekao da je prošla godina zeca bila svedok oporavka Makaoa od pandemije

Objavljeno:

Izvršni direktor kineskog specijalnog administrativnog regiona Makao Ho Iat Seng rekao je u petak da je neophodno preduzeti proaktivne poteze kako bi se ostvario značajan napredak u odgovarajućoj ekonomskoj diversifikaciji u dolazećoj godini zmaja.

U svojoj poruci za Kinesku lunarnu novu godinu, Ho je rekao da je prošla godina zeca bila svedok oporavka Makaoa od pandemije i njegovog snažnog razvoja.

„Daćemo prioritet rastu zone saradnje i bržem tempu rasta i ispunićemo fazne ciljeve postavljene u Master planu razvoja zone intenzivne saradnje Guangdung-Makao u Hengćinu; više ćemo napora uložiti da se sprovede spoljna razmena kako bi se Makao bolje integrisao u ukupni nacionalni razvoj“, rekao je Ho.

Dženg Sincong, direktor Kancelarije za vezu Centralne narodne vlade u Makaou, rekao je u petak da se ove godine obeležava 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine i 25 godina od povratka Makaoa otadžbini. On je izrazio nadu da će se Makao bolje integrisati u ukupni razvoj zemlje, dati punu ulogu svojim jedinstvenim prednostima i dalje promovisati razmenu i međusobno učenje među civilizacijama. Dženg je takođe poželeo blagostanje sunarodnicima u Makaou u novoj godini zmaja.

(Espreso / KMG)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.