NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA PIUTINU NA CRTU IZLAZE OVA 4 ČOVEKA: Pogledajte ko su
Foto: Printscreen/tvzvezda.ru

KO BI REKAO?

NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA PIUTINU NA CRTU IZLAZE OVA 4 ČOVEKA: Pogledajte ko su

Zakon predviđa da je dozvoljeno do pet odsto nevažećih potpisa

Objavljeno:

Centralna izborna komisija Rusije saopštila je danas da će na predsedničkim izborima, koji će biti održani od 15. do 17. marta, učestvovati četiri kandidata - Leonid Slucki iz Liberalno-demokratske partije, Vladislav Davankov iz Novih ljudi, Nikolaj Haritonov iz Komunističke partije i aktuelni predsednik Vladimir Putin, koji je nezavisni kandidat.

Na prethodnim predsedničkim izborima 2018. godine na listiću je bilo osam kandidata. Poslednji put samo četiri kandidata bila su na izborima 2008. godine, kada je pobedio Dmitrij Medvedev, a najviše kandidata, 11, bilo je 2000. godine, prenosi Tass.

Centralna izborna komisija je 8. februara odbila da registruje kandidature Sergeja Malinkovića iz partije Komunisti Rusije i Borisa Nadeždina iz partije Građanska inicijativa, a kao razlog je navela visok procenat nevažećih potpisa.

Zakon predviđa da je dozvoljeno do pet odsto nevažećih potpisa, dok je kod Nadeždina to bilo 15,2, a kod Malinkoviča 14,9 odsto, navela je CIK.

Nakon što mu je odbijena kandidatura, Nadeždin je najavio da će uložiti žalvu Vrhovnom sudu Rusije.

Nisu prihvaćene ni kandidature blogera Rada Ruskih i Anatolija Bataševa, zbog toga što nisu dostavili potreban broj potpisa.

Bonus video

01:30

PUTIN JE POVEZAO LJUDSKU ISTORIJU, ZATO POZIVA SRBE Analiza intervjua za zapadne medije: Ovo je rekao za oslonjanje Srbije

(Espreso/TASS/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.