EUTANAZIRAN BIVŠI HOLANDSKI PREMIJER I NJEGOVA SUPRUGA!
Drajs van Agt, Foto: EPA/MARCEL VAN HOORN

saopšteno

EUTANAZIRAN BIVŠI HOLANDSKI PREMIJER I NJEGOVA SUPRUGA!

Drajs van Agt, raniji demohršćanski premijer Holandije eutanaziran je zajedno sa suprugom

Objavljeno:

Drajs van Agt, demohršćanski premijer Holandije od 1977. do 1982. godine, umro je uz pomoć eutanazije, zajedno sa suprugom u 94. godini života, objavila je organizacija za ljudska prava "The Rights Forum".

Ova organizacija, koju je osnovao bivši premijer, dodala je da je par umro u ponedeljak i da će biti sahranjeni na privatnoj ceremoniji u istočnom gradu Najmegen, prenosi AP.

Oboje su neko vreme bili krhkog zdravlja, a Van Agt je 2019. doživeo izliv krvi u mozak i nikada se nije u potpunosti oporavio.

Bolnica
Bolnicafoto: RINA

Demohršćanin, koji je postajao sve progresivniji nakon što je napustio politiku, 2017. godine izašao iz svoje stranke zbog razlika oko Izraela i Palestine.

Nakon posete Izraelu 1999, postao je sve glasniji o svojoj podršci palestinskom narodu.

Iskustvo sa tog putovanja Van Agt je nazvao "preobraćenjem", navodi AP.

"Svojim jedinstvenim jezikom, jasnim uverenjima i upečatljivom prezentacijom, Van Agt dao je boju i sadržaj holandskoj politici u vreme polarizacije i stranačke obnove", poručio je holandski premijer Mark Rute.

Holandska kraljevska porodica u saopštenju je pohvalila bivšeg premijera zato što je, kako su naveli, preuzeo odgovornost u turbulentnim vremenima i dodala da je bio inspiracija mnogima.

Bonus video:

03:24

EUTANAZIJA JE UBISTVO, MA MAKAR SE RADILA IZ SAMILOSTI Teolog o slučaju u Zemunu: Ne može čovek uzimati ono što je dao Bog!

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.