MEDVEDEV ZAPRETIO SVIM SILAMA, POSLE OVOGA MNOGI ĆE IMATI KOŠMARE! "Nećemo imati izbora..." - reči ODZVANJAJU
Foto: Profimedia

ISKREN DO KOSKE

MEDVEDEV ZAPRETIO SVIM SILAMA, POSLE OVOGA MNOGI ĆE IMATI KOŠMARE! "Nećemo imati izbora..." - reči ODZVANJAJU

Osim toga, napomenuo je da ovakav narativ jasno vodi ka "apokalipsi"

Objavljeno: 14:26h

Nekadašnji predsednik Rusije i aktuelni zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF Dmitrij Medvedev reagovao je na upozorenja o ratu sa Moskvom koja poslednjih nedelja mogu da se čuju od brojnih zapadnih lidera, rekavši da su te priče deo plana da se opravda sve lošija situacija u njihovim državama.

Osim toga, napomenuo je da ovakav narativ jasno vodi ka "apokalipsi", jer bi Rusija, ukoliko bi NATO krenuo na nju, bila prisiljena na "nesrazmeran odgovor", čime je verovatno mislio na upotrebu nuklearnog oružja, ali ga nije eksplicitno pomenuo.

Dmitrij Medvedev
foto: Profimedia

- Sunak, Šolc, Makron, norveški, finski, poljski i drugi lideri iz zemalja NATO-a poručuju da „moramo biti spremni za rat sa Rusijom“. I iako je Rusija više puta govorila o odsustvu planova za sukob sa zemljama NATO-a i EU, izuzetno opasno brbljanje na ovu temu se nastavlja. Razlozi su očigledni. Neophodno je skrenuti pažnju birača da bi se opravdala višemilijardna potrošnja na Banderinu mrsku „Ukrajinu“ - napisao je Medvedev

Prema njegovom mišljenju, upravo zato lideri ovih zemalja svakodnevno pričaju o ratu sa Rusijom, pomaganju Ukrajini, i neophodnosti da se proizvede više tenkova, granata, dronova i drugog naoružanja.

- Svi evropski lideri cinično lažu svoje građane. Ako se, ne daj Bože, desi takav rat, neće ići po scenariju specijalne vojne operacije. Neće se izvoditi u rovovima upotrebom artiljerije, oklopnih vozila, dronova i opreme za elektronsko ratovanje. NATO je ogroman vojni blok, stanovništvo zemalja Alijanse broji skoro milijardu ljudi, a njihov ukupan vojni budžet može da dostigne jedan i po bilion dolara - navodi on i dodaje:

Dmitrij Medvedev
foto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

- Dakle, zbog neuporedivosti naših vojnih potencijala jednostavno nećemo imati izbora. Odgovor će biti asimetričan. Za zaštitu teritorijalnog integriteta naše zemlje koristiće se balističke i krstareće rakete sa specijalnim bojevim glavama. Ovo je zasnovano na našim doktrinarnim vojnim dokumentima i svima je dobro poznato. A to je veoma ozloglašena Apokalipsa. Kraj svega.

U poslednjih nekoliko sedmica iz brojnih zemalja koje su članice NATO-a i iz onih koje nisu stigla su upozorenja da se treba pripremiti za rat protiv Rusije, iako Moskva odbacuje mogućnost da će napasti ijednu pripadnicu Alijanse, osim u slučaju da ona prva bude napadnuta.

Bonus video:

08:11

RUSIJA I NATO NEĆE UĆI U KONFLIKT DO MARTA! Eksperti upozorili: Već se priča o GLOBALNOM SUKOBU, očekujte NOVU VRSTU RATOVANJA

(Espreso/24sedam/Vladimir Tanacković/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.