I U KRALJEVSKOJ LOZI IMA SMRTNIKA: Ona je NAJSIROMAŠNIJI član porodice, muž je čak 80 PUTA BOGATIJI OD nje!
Kraljevska porodica, Foto: Printscreen/Instagram/theroyalfamily

kraljevska posla

I U KRALJEVSKOJ LOZI IMA SMRTNIKA: Ona je NAJSIROMAŠNIJI član porodice, muž je čak 80 PUTA BOGATIJI OD nje!

Prema navodima stručnjaka Kamila je osoba iz kraljevske porodice koja ima najmanje kapitala

Objavljeno:

Britanska kraljevska porodica spada u najpoznatije na svetu, a o njihovom imetku ne treba trošiti mnogo reči – jedna su od najbogatijih na planeti. Finansije kraljevske porodice potiču iz više izvora, piše Glossy.

Tako Vlada finansijski podržava monarha i neke od članova porodice putem tzv. Monarhovog granta, koji pokriva zvanične troškove, što uključuje održavanje kraljevskih rezidencija, putovanja i državne posete, javne nastupe, zabavu na zvaničnim događajima.

Drugi izvori su prihodi od vojvodstava Lankaster i Kornvol, imovine brojnih fondova, privatnih investicija.

Kralj Čarls III
Kralj Čarls IIIfoto: Ian Vogler / MirrorPix / Profimedia

Magazin Forbes procenio je 2011. godine imovinu tadašnje kraljice Elizabete II na 500 miliona dolara, a Bloomberg-ova analiza iz 2015. procenila je da je u pitanju 425 miliona.

Podaci o bogatstvu kraljevske porodice se razlikuju, a Mari Kler je nakon kraljičine smrti 2022. sastavio listu u kojoj se navodi koliko članovi Firme – tj. najuže kraljevske porodice – pojedinačno novca imaju.

Tako je pisalo da je princ Filip, vojvoda od Edinburga i Elizabetin muž, imao imetak od 30 miliona dolara pre smrti, a da aktuelni kralj Čarls ima oko 400 miliona dolara, prema podacima platforme Wealth-X.

Princ Vilijam i princ Hari navodno imaju, svaki odvojeno, po 25-40 miliona dolara, a izveštaj lista Time navodi da princeza od Velsa Kejt Midlton ima oko 10 miliona.

"Najsiromašniji" član kraljevske porodice

Kako je Mair Kler pisao posle smrti kraljice Elizabete, bogatstvo Kamile, današnje kraljice-supruge, koja je godinama u braku s kraljem Čarlsom III, iznosilo je tog septembra 2022. oko pet miliona dolara.

Kraljica Kamila
Kraljica Kamilafoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Pre nego što se udala za oficira Endrua Parker-Boulsa 1973. godine, Kamila je radila kao sekretarica u više firmi u londonskom Vest endu, a zatim kao recepcionerka u kompaniji koja se baci dekoracijom Sibyl Colefax & John Fowler.

Malo je verovatno da je na ovim pozicijama mogla da zaradi milione, a Mari Kler pisao da je njen imetak rastao kroz različite poduhvate, uključujući vlasništvo nad nekretninama i od vojvodstva od Kornvola.

Koliko je poznato, ona je vlasnica prelepe seoske kuće koju je posle razvoda od Parker-Boulsa kupila za 850.000 funti, a roditelji major Brus Šand i majka Rozalind Kabit su joj poticali iz aristokratskih porodica, pa su tako Kabitovi Kamili ostavili nasledstvo od oko 500.000 funti.

Bonus video:

03:42

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

(Espreso/ Glossy/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.