PUTIN USKORO IDE U OVU ZEMLJU! Pazite samo SA KIM ĆE SE SASTATI, mnogi STREPE od ISHODA tog RAZGOVORA
Foto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

VAŽNO

PUTIN USKORO IDE U OVU ZEMLJU! Pazite samo SA KIM ĆE SE SASTATI, mnogi STREPE od ISHODA tog RAZGOVORA

Putinova poseta biće prva jednoj članici NATO-a otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu u februaru 2022.

Objavljeno: 19:41h

Ruski predsednik Vladimir Putin posetiće Tursku, članicu NATO-a, kako bi se sastao sa predsednikom Tajipom Erdoganom 12. februara, rekao je turski zvaničnik u sredu. Putinova poseta biće prva jednoj članici NATO-a otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu u februaru 2022.

Putinova putovanja u inostranstvo su ograničena od prošlog marta kada je Međunarodni krivični sud (MKS) izdao nalog protiv njega zbog navodnog deportovanja ukrajinske dece u Rusiju, što se smatra ratnim zločinom. Rusija je negirala optužbu i nazvala je skandaloznom, ali je rekla da je u svakom slučaju pravno nevažeća jer Rusija nije članica MKS.

Vladimir Putin
foto: Printscreen/Youtube/Daily Mail

Turska od početka rata pokušava da održi dobre odnose sa Moskvom, ali i sa Kijevom. Pružila je vojnu podršku Ukrajini i izrazila podršku njenom teritorijalnom integritetu, ali se u principu protivi i sankcijama Rusiji.

Ankara pokušava da ubedi Rusiju da se vrati u takozvanu Crnomorsku inicijativu za žitarice nakon što se Moskva povukla iz nje prošlog jula, okončavši godinu dana zaštićenog izvoza iz ukrajinskih luka zbog rata. Erdogan je rekao da se alternative tom sporazumu nisu pokazale kao dugoročno rešenje. Odvojeno, Erdogan će otputovati u Egipat 14. februara, rekli su zvaničnici, nakon što su dve zemlje unapredile svoje diplomatske odnose imenovanjem ambasadora prošle godine posle decenija tenzija.

Bonus video:

01:07

UKRAJINA JE SADA TROSTRUKO UGROŽENA! Analitičari o izjavi nemačkog kancelara Šolca: To plaća SVET, a Putin će ODRŽATI SVOJU REČ

(Espreso/Mondo/U.M./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.