TAJNA VEZA DŽORDŽA SOROŠA I TRAMPOVOG ZETA: Džared Kušner nije prijavio veliki biznis, dužan je MILIJARDU DOLARA!
Foto: Reuter/Fonetap

Kako će ovo da objasni tastu?

TAJNA VEZA DŽORDŽA SOROŠA I TRAMPOVOG ZETA: Džared Kušner nije prijavio veliki biznis, dužan je MILIJARDU DOLARA!

Kušner duguje pare sledećim finansijskim institucijama: Bank of America, Blackstone Group, Citigroup, UBS, Deutsche Bank, i RBS
Objavljeno:

Džared Kušner, muž ćerke Donalda Trampa, Ivanke, i jedan od glavnih savetnika predsednika SAD, nije prijavio svoje jake poslovne veze sa Džordžom Sorošem, najvećim Trampovim neprijateljem, piše Wall Street Journal (WSJ).

Otkriveno je, naime, da Kušner duguje ljudima milijardu dolara na osnovu raznih kredita i pozajmica, a da je veliki posao radio sa preduzećima Džordža Soroša, i firmom Goldman Saks.

Firma koja je sporna zove se Cadre, osnovao ju je Kušner (što dosad nije bilo poznato), a ona je povezana sa grupom Goldman Saks i megainvestitorima Džordžom Sorošom i Piterom Tilom.

foto: Printscreen/Instagram/ivankatrump

Džejmi Gorelik, Kušnerov advokat, rekao je za WSJ u kratkoj izjavi da je Cadre bila deo kompanije "BFPS Ventures LLC", kompanije čiji vlasnik je Kušner, a koju je pomenuo u formularu koji je popunjavao kad je stupio na dužnost u Trampovoj administraciji. On je takođe rekao da će nova verzija ove prijave, sa firmom Cadre, biti dostupna na uvid kad je odobri etički komitet.

Kušner takođe nije prijavio dug od skoro milijardu dolara, prema 20 poverilaca, kao ni činjenicu da je ličnim imetkom garantovao otplatu 300 miliona tog duga, piše WSJ.

foto: Reuters

I dok je Kušnerov advokat nazvao revizije prijave "veoma normalnim", stručnjaci za etiku kažu za WSJ da bi moralo da se zna za sve dugove i garancije, kako bi moglo da se odluči o tome da li Kušnera izuzeti iz pitanja u koja su uključeni njegovi poverioci.

- Sve što predstavlja potencijal za konflikt interesa mora da se objavi, kako bi javnost i mediji mogli da prate situaciju - rekao je Trevor Poter, bivši predsedavajući Komisije za federalne izbore.

foto: Reuter

Izvor blizak Beloj kući rekao je za WSJ da je Kušner planirao da se izuzme iz pitanja u koje su uključena Deutche Bank i RBS, dve kuće koje su mu pozajmile novac za preduzeća ili imovinu, i kojima ličnom svojinom garantuje otplatu duga.

Kušner duguje pare sledećim finansijskim institucijama: Bank of America, Blackstone Group, Citigroup, UBS, Deutsche Bank, i RBS.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.