MEDVEDEV TVRDI DA SE AMERICI SMEŠI GRAĐANSKI RAT ZBOG STANJA U TEKSASU: Iz Vašingotna stigao BRUTALAN ODGOVOR
Dmitrij Medvedev, Foto: AP/Dmitry Astakhov

napeto

MEDVEDEV TVRDI DA SE AMERICI SMEŠI GRAĐANSKI RAT ZBOG STANJA U TEKSASU: Iz Vašingotna stigao BRUTALAN ODGOVOR

Vojno odeljenje Teksasa objavilo je poziv za dobrovoljce da patroliraju granicom sa Meksikom u "oblastima visokog rizika

Objavljeno:

Nekadašnji ruski predsednik Dmitrij Medvedev uputio je zloslutno upozorenje da bi u Teksasu mogao izbiti građanski rat zbog tekuće migrantske krize.

Medvedev je na svom profilu na društvenoj mreži X ocenio da je situacija na granici rezultat američke potpune nesposobnosti da se nosi sa migrantskom krizom.

- Guverner je prestao da brine o tome šta Bela kuća i njen senilni starac Bajden misle i počeo da popravlja ograde od bodljikave žice - napisao je Medvedev komentarišući sukob administracije Džoa Bajdena i guvernera Teksasa Grega Abota oko granice.

Granica
Granicafoto: AP

Abot tvrdi da pravo države na samoodbranu zamenjuje sve suprotne federalne statute. Vrhovni sud SAD stao je na stranu Bajdena, dozvoljavajući agentima američke granične patrole da privremeno uklone žilet žicu, koja je na granici sa Meksikom po Abotovom naređenju.

- Ovo je još jedan živopisan primer slabljenja hegemonije SAD. Proces se dešava iznutra i rezultat je sopstvenih akcija Amerikanaca - nastavio je Medvedev.

Navodi da Amerika tako "žarko podržava kijevske neonaciste" da je "postala slepa" za sve ostalo.

- Svojim neradom vlasti mogu da priteraju narod Teksasa uz zid - napisao je nekadašnji predsednik Rusije.

Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamenika predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije, ranije je predvideo da će se Teksas otcepiti od ostatka zemlje uprkos tome što ta zemlja zakonski nije u mogućnosti da to učini.

- Postoje poznati slučajevi u istoriji kad su neke države pokušavale da se odvoje od Unije i formiraju Кonfederaciju. Кrajnji rezultat je bio krvavi građanski rat koji je koštao hiljade i hiljade života. Amerika se može suočiti sa nerešivom ustavnom krizom i da padne u ponor nove i možda još destruktivnije građanske konfrontacije - dodao je Medvedev.

Stejt department je odbacio tvrdnje Medvedeva.

Vašington
Vašingtonfoto: Profimedia

- Poznato je da Medvedeva ne shvatamo ozbiljno. Ovo je standardna glupost Кremlja - navode iz Vašingtona.

Vojno odeljenje Teksasa, podsetimo, objavilo je poziv za dobrovoljce da patroliraju granicom sa Meksikom u "oblastima visokog rizika" kako bi sprečile kriminalne bande da ilegalno krijumčare ljude i drogu u državu.

Bonus video:

01:19

Akcija-Iregularni migranti

(Espreso / Kurir / NY Post / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.