POLJOPRIVREDNICI NASTAVILI DA BLOKIRAJU PUTEVE U FRANCUSKOJ: Najavili POTPUNU BLOKADU Pariza
Protesti u Francuskoj, Foto: Paoloni Jeremy/ABACA / Abaca Press / Profimedia

DIGLA SE KUKA I MOTIKA

POLJOPRIVREDNICI NASTAVILI DA BLOKIRAJU PUTEVE U FRANCUSKOJ: Najavili POTPUNU BLOKADU Pariza

Francuski sindikat poljoprivrednika saopštio je da namerava da organizuje potpunu blokadu Pariza

Objavljeno:

Protesti u Francuskoj nastavljaju se i danas uprkos tome što su vlasti dan ranije objavile da pristaju na kompromis sa poljoprivrednicima i istupile sa predlogom od deset novih mera. Poljoprivrednici su nastavili da blokiraju veliki broj puteva po celoj zemlji, što čine već nedelju dana.

Francuski sindikat poljoprivrednika saopštio je da namerava da organizuje potpunu blokadu Pariza i njegovih predgrađa kasno uveče u nedelju, kako bi se sprečilo snabdevanje prestonice bilo kakvim proizvodima, i izazvala nestašica hrane. U tom cilju biće blokirani svi putevi koji vode u grad "koliko god da bude potrebno", najavljuju.

"Ovo neće biti operacija u trajanju od 12 ili 15 sati, kao do sada, već akcija u trajanju od najmanje pet dana, koja će građanima Pariza jasno staviti do znanja da su im poljoprivrednici potrebni za život, a da prestonica sama sebe ne može da obezbedi, već da su joj potrebni poljoprivredne površine", rekao je predstavnik sindikata Maksim Bjuzar.

Protesti u Francuskoj
Protesti u Francuskojfoto: Paoloni Jeremy/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Juče je na ulice izašlo oko 72.000 poljoprivrednika po celoj Francuskoj s preko 40.000 traktora.

Već nedelju dana poljoprivrednici blokiraju ključne puteve, i iz traktora izbacuju seno i otpad na objekte lokalne samouprave.

Bonus video:

01:36

PROTESTI U NEMAČKOJ MOGU DIREKTNO DA UTIČU NA SRBIJU? Sagovornici jutarnjeg programa bez dileme: Nadamo se da će naći rešenje!

(Espreso / Kurir / RT / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.