FRANCUSKINJA OŠTROG JEZIKA UDARILA PO PLANU "VUČICE U JAGNJEĆOJ KOŽI":Raskol među DESNIČARIMA posle TAJNOG SASTANKA
Marin Le Pen, Foto: Profimedia

PRETNJA!

FRANCUSKINJA OŠTROG JEZIKA UDARILA PO PLANU "VUČICE U JAGNJEĆOJ KOŽI":Raskol među DESNIČARIMA posle TAJNOG SASTANKA

Le Penova želi da se po četvrti put kandiduje na francuskim predsedničkim izborima 2027. godine

Objavljeno:

Došlo je do raskola među desničarima u Evropskom parlamentu. Naime, AfD (Alternativa za Nemačku) i francuska stranka "Rasemblement National" (RN) pripadaju frakciji "Identitet i demokratija" u Evropskom parlamentu - bar za sada.

Jer nakon što se saznalo za tajni sastanak u Potsdamu sa desničarskim ekstremistima, na kojem su bili i političari AfD-a, francuska desničarska populistkinja Marin Le Pen (55) jasno se ogradila od AfD-a i zapretila da će okončati frakciju "Identitet i demokratija" u EU parlamentu.

- Potpuno se ne slažem sa predlozima za koje je rečeno da su razmatrani na ovom sastanku - rekla je Le Penova, misleći na planove „remigracije“ o kojima se razgovaralo u Potsdamu. "Remigracija" je eufemizam za masovno proterivanje.

Dodala je da se mora ispitati „da li će to imati posledice“ po zajedničku grupu u Evropskom parlamentu.

- Moraćemo da razgovaramo o ovim veoma velikim razlikama u mišljenjima - rekla je Le Penova.

Marin Le Pen
Marin Le Penfoto: Profimedia

Le Penova želi da se po četvrti put kandiduje na francuskim predsedničkim izborima 2027. godine. Trenutno je vođa poslaničke grupe RN u Narodnoj skupštini Francuske. Ta stranka se kreće između desno-populističke i desničarsko-ekstremističke.

Ali ona ne veruje u planove za masovno proterivanje o kojima su neki članovi AfD raspravljali u Potsdamu.

- Nikada nismo branili politiku "emigracije" koja bi podrazumevala lišavanje francuske nacionalnosti, čak i ako kritikujemo uslove za njeno dobijanje - dodala je Marin Le Pen.

Prema istraživanju mreže "Korektiv", političari AfD-a, članovi desničarske konzervativne Unije vrednosti, desničarski ekstremisti i preduzetnici sastali su se u novembru 2023. u hotelu u blizini Potsdama da razgovaraju o proterivanju miliona ljudi imigrantskog porekla iz Nemačke.

Bonus video:

13:38

NEMAČKA TRENUTNO POD LUPOM SVETA ZBOG ODGOVORNOSTI ZA SVETSKE RATOVE! Eksperti tvrde: Posmatra se podrška desničarskoj partiji

(Espreso/ Blic/ Kristina Bezbradica Gagić/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.