PUTIN ŠIRI PIPKE, SAD JE BACIO OKO NA OVU ZEMLJU! Razlog iza toga je i VIŠE NEGO JASAN, kako li će AMERI reagovati?
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

RUSKI PREDSEDNIK

PUTIN ŠIRI PIPKE, SAD JE BACIO OKO NA OVU ZEMLJU! Razlog iza toga je i VIŠE NEGO JASAN, kako li će AMERI reagovati?

Rusija je 1. januara preuzela predsedavanje BRIKS-om

Objavljeno:

Rusija će pokušati da učini sve da se Egipat integriše u BRIKS za vreme dok Rusija bude predsedavala tom organizacijom, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Ruski predsednik i njegov egipatski kolega Abdel Fatah el Sisi započeli su u utorak izgradnju novog bloka u egipatskoj nuklearnoj elektrani El-Daba putem video veze, javila je u utorak novinska agencija Ria Novosti.

- Nove obećavajuće mogućnosti za povećanje naše plodne saradnje otvaraju se u vezi sa pristupanjem Egipta BRIKS. Želim da istaknem da je Rusija od samog početka iskreno podržavala želju egipatske strane da postane punopravni član ove organizacije - rekao je Putin i dodao da Moskva planira održavanje više od 200 događaja vezanih za Briks, kao i da očekuje da će egipatski predstavnici uzeti aktivno učešće u njima.

Rusija je 1. januara preuzela predsedavanje BRIKS-om.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedia

Početkom godine članice BRIKS-a su, pored Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike, postale i Egipat, Etiopija, Iran, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija.

Istovremeno, nakon što je na mesto predsednika Argentine došao Havijer Milej, ta zemlja je odustala od članstva u BRIKS-u.

Bonus video:

04:37

OVO SU TEŠKE REČI, A OČIGLEDNO JE DA PUTIN DRŽI DATU REČ Anlitičari o pretnji Nemačke da ŠALJE TRUPE: Poljska će SLEDITI PRIMER

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.