NEMA MIRA U EVROPI! Zahuhtava se u NEPRIZNATOM regionu, SEPARATISTI digli VOJSKU na visok stepen SPREMNOSTI!
Vojska, Foto: Nenad Kostić

zagreva se

NEMA MIRA U EVROPI! Zahuhtava se u NEPRIZNATOM regionu, SEPARATISTI digli VOJSKU na visok stepen SPREMNOSTI!

Lider regiona Prifnjestrovlje naglasio je da je sprema da se suprostavi vojnim pretnjama i terorističkim i ekstremističkim aktivnostima

Objavljeno:

Lider moldavskog nepriznatog separatističkog regiona Pridnjestrovlja Vadim Krasnoselski pozvao je odbrambeno-obaveštajne institucije da budu na "visokom stepenu vojne pripremljenosti" i da u tu svrhu održavaju redovne vežbe.

Krasnoselski je rekao je u obraćanju da ključne institucije treba da se suprotstave vojnim pretnjama i terorističkim i ekstremističkim aktivnostima, preneo je Rojters.

Pridnjestrovlje se otcepilo pre raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine, a 2.000 ruskih mirovnjaka nalazi se na liniji koja razdvaja Pridnjestrovlje i Moldaviju.

Vojska
Vojskafoto: Mod.gov.rs/Dimitrije Ostojić

Tenzije su sve veće od kada je Vlada Moldavije uvela carinu na uvoz i izvoz od početka ove godine zbog svog nastojanja da se pridruži EU.

Region Pridnjestrovlja, koji zavisi od pomoći Rusije, saopštio je da carine štete njegovim preduzećima, a Krasnoselski je to osudio kao "srednjovekovni namet".

Bonus video:

08:11

RUSIJA I NATO NEĆE UĆI U KONFLIKT DO MARTA! Eksperti upozorili: Već se priča o GLOBALNOM SUKOBU, očekujte NOVU VRSTU RATOVANJA

(Espreso/ Agnecije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.