UKRAJINSKI NAPAD ĆE IMATI VELIKE POSLEDICE: Šta će tek sad BITI SA GORIVOM?!
Rat u Ukrajini, ilustracija, Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO, Profimedia

turbulentno

UKRAJINSKI NAPAD ĆE IMATI VELIKE POSLEDICE: Šta će tek sad BITI SA GORIVOM?!

Ruske novinske agencije javile su da su oštećena dva rezervoara i pumpna stanica

Objavljeno:

Ruska energetska kompanija Novatek saopštila je danas da je prinuđena da obustavi deo operacija na ogromnom terminalu za izvoz goriva u Baltičkom moru zbog požara koji je navodno izazvao ukrajinskih napad dronom, prenosi Radio Slobodna Evropa. Guverner Lenjingradske oblasti Aleksandar Drozdenko saopštio je na svom Telegram kanalu da na terminalu Ust-Luga nije bilo žrtava i da su svi radnici bezbedno evakuisani. Ruske novinske agencije javile su da su oštećena dva rezervoara i pumpna stanica, ali da je požar stavljen pod kontrolu.

Nije poznato koliko dugo će trajati poremećaj, koliko će tankera morati da stoji van luke i kakav će efekat biti na međunarodnom energetskom tržištu. Novinska agencija Interfaks-Ukrajina, pozivajući se na neimenovane izvore, navela je da je požar rezultat specijalne operacije koju su izvele ukrajinske bezbednosne službe.

Rat u Ukrajini, ilustracija
Rat u Ukrajini, ilustracijafoto: PrintScreen/ Twitter/ Olga Lautman ??

Kompleks Ust-Luga, koji se nalazi u Finskom zalivu, oko 170 kilometara zapadno od Sankt Peterburga, koristi se za otpremu naftnih i gasnih proizvoda na međunarodna tržišta.

"Naftni terminal Ust-Luga u Lenjingradskoj oblasti je važan objekat za neprijatelja. Tu se prerađuje gorivo kojim se, između ostalog, snabdevaju i ruske trupe", rekao je jedan ukrajinski izvor.

"Uspešan napad na takav terminal ne samo da nanosi ekonomsku štetu neprijatelju, lišavajući okupatore mogućnosti da zarade novac za vođenje rata u Ukrajini, već i značajno komplikuje logistiku goriva za rusku vojsku", dodao je on.

Incident, zajedno sa, kako Rusija navodi, ukrajinskim artiljerijskim u Donjecku na istoku Ukrajine koji je pod ruskom okupacijom u kojem je poginulo najmanje 25 ljudi, mogao bi da izazove širu rusku odmazdu u ratu kome se ne nazire kraj.

Bonus video:

09:45

Stručnjaci dan nakon ulaska trupa u Donjeck i Lugansk upozoravaju PUTIN SPREMAN DA IDE DO KRAJA

(Espreso/Beta/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.