"KAO DA SAM UŠAO RAVNO U POŽAR": Bračni par se ŽIV SKUVAO u sopstvenom domu, izmereno preko 500 STEPENI?
Hitna pomoć, Foto: Nemanja Nikolić

tragedija

"KAO DA SAM UŠAO RAVNO U POŽAR": Bračni par se ŽIV SKUVAO u sopstvenom domu, izmereno preko 500 STEPENI?

Temperatura u svim prostorijama kuće u kojoj je par pronađen mrtav premašivala je 50 stepeni Celzijusa

Objavljeno:

Stariji bračni par pronađen je mrtav u njihovom domu u Južnoj Karolini, a veruje se da su se "živi skuvali", nakon što je kotao za grejanje dostigao temperaturu veću od 500 stepeni Celzijusa!

Kada su policajci ušli u kuću gotovo da su se srušili od vrućine, a čak i nakon 20 minuta luftiranja, temperatura u svim prostorijama premašivala je 50 stepeni Celzijusa.

Tela nesrećnih supružnika bila su toliko vrela da je toplomer pokazao temperaturu od maksimalnih 42 stepena, javlja CBS News.

Hitna pomoć
Hitna pomoćfoto: Damir Dervišagić

Iz policije su naveli da je patrola otišla do doma starijeg bračnog para 6. januara, a nakon što su zabrinuti članovi porodice prijavili da već tri dana ne mogu da stupe u kontakt sa njima.

Policajci su uspeli da uđu u kuću kroz prozor u spavaćoj sobi, a Džoan Litldžon (84) i Glenvud Fauler (82) pronađeni su mrtvi u krevetu. Na njihovim telima nije bilo znakova nasilja.

Policajci koji su ušli u kuću odmah su javili da je u "objektu neverovatno vruće", a kada je stigla hitna pomoć i izmerila temperaturu tela pokojnika, toplomer je pokazao maksimalnu vrednost.

Prema lekarima sa klinike Mejo, prosečna telesna temperatura kod čoveka kreće se od 36,1 do 37,2, a ukoliko temperatura pređe 40, odmah treba pristupiti snižavanju temperature i potražiti pomoć lekara.

Američka policija
Američka policijafoto: PrintScreen/ X/ Right Angle News Network

Ubrzo su stigli i vatrogasci koji su krenuli ka podrumu, kako bi proverili kotao.

"Kada su ušli u prostoriju gde su bojler i kotao za grejanje jedan vatrogasac je rekao da je kotao bio toliko usijan da se osećao kao da je ušao ravno u požar", ističe se u saopštenju.

Kada su isključili kotao izmerili su temperaturu veću od 537 stepeni Celzijusa.

Prema navodima nadležnih, u ovaj tragičan slučaj nema umešanih trećih lica. Rođaci, koji su videli par početkom godine, rekli su da su ih posetili i da je u kući bilo veoma hladno, te da su se supružnici žalili da "kotao i bojler nešto zezaju".

Tada su, kako su naveli prilikom davanja izjave, "nešto prčkali oko bojlera" i napustili dom.

Bonus video:

00:09

Banjica požar

(Espreo/ Telegraf.rs/ I.N/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.