ZAHAROVA PATOSIRALA KULEBU NAKON ŠTO JE REKAO DA JE HTEO DA UDARI LAVROVA: Zbog njenih reči ORIĆE SE PLANETA...
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

UZVRAĆA UDARAC

ZAHAROVA PATOSIRALA KULEBU NAKON ŠTO JE REKAO DA JE HTEO DA UDARI LAVROVA: Zbog njenih reči ORIĆE SE PLANETA...

Kulebine izjave bile su deo jednosatnog neformalnog intervjua sa ukrajinskim video blogerom u kom se razgovaralo o raznolikim temama, od kuvanja do hobija i ukrajinskog fudbala

Objavljeno:

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba, u intervjuu objavljenom u ponedeljak, rekao je da je bilo trenutaka kada je osećao potrebu da udari šakom u nos svog ruskog protivnika, Sergeja Lavrova u razgovorima tokom rane faze moskovske invazije.

Kulebine izjave bile su deo jednosatnog neformalnog intervjua sa ukrajinskim video blogerom u kom se razgovaralo o raznolikim temama, od kuvanja do hobija i ukrajinskog fudbala.

Upitan, kao deo niza brzih pitanja, o svom najtežem nizu pregovora, Kuleba je rekao: "Najteži razgovori su oni u kojima jednostavno osećate da želite otići i udariti svog protivnika u nos, ali to stvarno ne možete."

Dmitro Kuleba
Dmitro Kulebafoto: Profimedia

Nastavio je: "I mogu reći da se to dogodilo dva ili tri puta. Jednom je bilo sa Lavrovom u (turskom letovalištu) Antaliji u proleće 2022. godine."

Ukrajinski i ruski pregovarači sastali su se na nekoliko rundi razgovora u prvim nedeljama nakon invazije u februaru 2022. -- prvo blizu ukrajinske granice sa Belorusijom, a kasnije u Turskoj.

Sergej Lavrov
Sergej Lavrovfoto: Profimedia

Kuleba je tada rekao da su pregovori u Turskoj bili teški i da se radilo o prekidu vatre i uređenju humanitarnih koridora. U tim razgovorima nije postignut nikakav dogovor i od tada nije bilo pregovora.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odbija pregovore sa Moskvom dok se ruske trupe ne povuku sa nešto manje od 20 posto Ukrajine koju sada drže.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski foto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

Lider Kremlja Vladimir Putin kaže da je Rusija spremna za razgovore, ali je obećao da će nastaviti sa onim što Moskva naziva svojom "specijalnom vojnom operacijom".

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

Reagovala Zaharova

U Moskvi je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla da Kulebine poslednje izjave naglašavaju nesposobnost ukrajinskog vodstva.

"I to je problem: neobrazovani, agresivni ljudi su regrutovani pod maskom da služe kao ministri da unište Ukrajinu za američki novac", rekla je Zaharova za dnevnik Izvestija.

Marija Zaharova
Marija Zaharovafoto: Profimedia

"Možda mu je mesto u nemilosrdnoj borbi, a ne u ministarstvu spoljnih poslova?", rekla je.

Bonus video:

00:40

ZAHAROVA O ZABRANI PRELETA LAVROVU: Moskva ne pravi gvozdenu zavesu, EVROPA OGRAĐUJE RUSIJU!

(Espreso/ Index/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.