SRAMNO! CRNOGORAC POKRAO DETE U SUPERMARKETU: Umesto kačkavalja naplatio mu PRESKUPO jelo, OJADIO ga za 1500 dinara
Prodavnica, Foto: Printscreen/Youtube/DraganRakonjac

užasno

SRAMNO! CRNOGORAC POKRAO DETE U SUPERMARKETU: Umesto kačkavalja naplatio mu PRESKUPO jelo, OJADIO ga za 1500 dinara

Crnogorski trgovac pokušao je da prevari dete tako što mu je ištampao pogrešnu cenu

Objavljeno:

U balkanskoj je tradiciji da se deca odlaze u prodavnice, pekare ili supermarkete. Čini se da su pošteđeni mesara, ali svaki drugi 'skok' do nekog obližnjeg maloprodajnog objekta se podrazumeva.

I kako u svakom žitu mora biti i kukolja, tako uvek pojedinci kaljaju ugled profesije koju savesno obavlja većina, pa je tako ovaj trgovac, koji je pokušao da iskoristi naivnost malog deteta i potkrade ga, baš uvredio kako mušterije, tako i druge kolege koji automatski bivaju stavljeni na stub srama, iako u ovom slučaju nisu ni luk jeli, ni luk mirisali.

A šta se to tako strašno desilo da se Tviter (X) digao na noge u naletu besa zbog nekoretnog, u najmanju ruku, postupka jednog trgovačkog radnika u poznatom crnogorskom lancu supermarketa? Majka deteta, koje je bilo prevareno, sve je fotografisala i postavila na svoj X profil, tako da su namere prodavca u ovom slučaju jasne.

Objava
Objavafoto: PrintScreen/ X

Naime, Jelena iz Tivta poslala je svoje dete do prodavnice po 300g kačkavalja. Pomsilićete - gde ovde može da nastane problem? Može, i to na sledeći način.

Deca sigurno ne znaju koliko košta u proseku kilogram kačkavalja, ili bilo koje druge namirnice, a tek ne gledaju šta piše na onim malenim nalepnicama koje se nose na kasu za skeniranje koda.

308 g kačkavalja naplaćeno 16 i po evra

Tako je prodavcu prošla prevara da detetu 308g kačkavalja naplati 16.32 evra, umesto prosečnih tri do četiri, a sve je izvedeno tako što je ukucao šifru za ribu, i to Bakalar, koja spada u red skupljih, umesto za običan kačkavalj.

Majka je bila veoma revoltirana, vratila se u supermarket, ispravila grešku, ali je poželela da ovu neprijatnu situaciju podeli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, upozori ih na potencijalne malverzacije i tako preudpredi da svako ko njenu objavu vidi bude prevaren na isti način.

Tviteraši su sa razlogom bili irevoltirani, pogotovu roditelji koji decu čestu šalju u kupovinu - i ne toliko zbog novca, koji u ovom slučaju nije bio ni zanemarljiv, dete je bilo pokradeno za skoro 1.500 dinara, već zbog iskorišćavanja nečijih godina, neiskustva i poverenja.

Bonus video:

01:59

DVE LINIJE ODBRANE U ZAŠTITI POTROŠAČA

(Espreso/ Blic Žena/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.