PUKLA BRUKA, OBJAVLJEN SNIMAK POSLANICE KAKO KRADE! Nakon SKANDALČINE dala ostavku, a evo kako se PRAVDALA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Newshub

DRAMA

PUKLA BRUKA, OBJAVLJEN SNIMAK POSLANICE KAKO KRADE! Nakon SKANDALČINE dala ostavku, a evo kako se PRAVDALA (VIDEO)

Političarka iranskog porekla i istaknuti borac za ljudska prava, ušla je u istoriju kao prva izbeglica koja je postala član Parlamenta Novog Zelanda

Objavljeno:

Poslanica iz Novog Zelanda Gloriz Garaman podnela je ostavku na funkciju nakon što je optužena za krađu odeće iz butika.

Gloriz je optužena da je u tri navrata krala odeću iz luksuznih butika, a tokom mandata bila je član Zelene stranke.

Političarka iranskog porekla i istaknuti borac za ljudska prava, ušla je u istoriju kao prva izbeglica koja je postala član Parlamenta Novog Zelanda.

"Od kada je izabrana na funkciju bila je pod stalnim pritiskom zbog pretnji seksualnim nasiljem, fizičkim nasiljem, a doibijala je i pretnje smrću", rekao je predsednik Zelene stranke Džejms Šo.

U obrazloženju ostavke Gloriz se nije osvrnula na konkretne optužbe, ali je rekla da je imala probleme sa mentalnim zdravljem i da je strpela veliki stres na poslu.

"Zbog toga sam se ponašala drugačije od onoga što zaista jesam. Ne pokušavam da opravdam svoje postupke, samo želim da ih objasnim. Psiholog koga posećujem mi je rekao da su nedavni događaji rezultata nagomilanog stresa koji se odnose na traumu koju sma davno doživela", napisala je ona.

Ona je takođe dodala da bi ljudi trebalo da očekuju od nosioca funkcija da s eponašaju u skladu sa propisima, piše Sky news.

"Žao mi je. Ne mogu da objasnim ono što se dogodilo ni na jedan racionalan način. Posle procene lekara, svesna sam da nisam dobro", navela je ona u ostavci.

Policija Novog Zelanda saopštila je u decembru da su pokrenuli istragu o krađi u jednom poznatom butiku, ali nisu želeli da otkriju više detalja.

Nisu potvrdili da li je u incident umešana poslanica Gloriz Garaman.

Predsednik stranke podržali su njenu odluku o ostavci.

"Jasno nam je da gospođa Garaman u neprijatnoj situaciji. Preuzela je odgovornost za svoje postupke i izvinila se. Podržavamo njenu odluku da podnese ostavku", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

00:13

Krađa u pekari na Voždovcu

(Espreso/Telegraf/ Marija Milutinović/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.