LJUBAVNI TROUGAO VINSTONA ČERČILA KOJI SU KRILI KAO ZMIJA NOGE: Kad je shvatila da se ženi, devojka je skočila...
Vinston Čerčil, Foto: Profimedia

političari i ljubav

LJUBAVNI TROUGAO VINSTONA ČERČILA KOJI SU KRILI KAO ZMIJA NOGE: Kad je shvatila da se ženi, devojka je skočila...

Ljubavni život Vinstona Čerčila je podjedanko zanimljiv kao i politički

Objavljeno:

Krajem jednog leta, ćerka premijera Herberta Askita je nestala. Vajolet je imala 21 godinu i čitavu noć niko nije mogao da je nađe. Nakon što su se svi podigli na noge, našli su mladu devojku kako leži ispod opasnih litica izgrebanog lica i blagih povreda, piše Stil.

Dok je ona pričala kako se okliznula, svi su počeli da šuškaju kako je pokušala da se ubije jer je Vinston Čerčil oženio drugu ženu, a svi su dobro znali da je Vajolet bila "luda" za njim.

Vinston Čerčil je od mlade bogatašice bio stariji 12 godina, a za nju on je bio Bog. Načitan, siguran u sebe i svoje stavove, znao je satima da priča sa njom, dok je ona pažljivo pratila svaku njegovu reč.

Nesrećna žena koja je bila zaljubljena u Čerčila, Vajolet Bonham Karter
Nesrećna žena koja je bila zaljubljena u Čerčila, Vajolet Bonham Karterfoto: Wikipedia/ Violet Bonham Carter

"Da li je, kako su ljudi govorili, bio opijen sopstvenim rečima? Nemam pojma i nije me briga, samo znam da sam ja bila opsednuta njime," priznala je kasnije Vajolet.

Međutim, kasnije su svi tvrdili kako se Čerčil kretao u njenom društvu isključivo zbog njenog oca koji je trebao da postane premijer i sa sobom u vladu dovede nove ljude. Čerčil je verovao da će biti jedan od njih.

Tako je i bilo jer je Vajolet svom ocu rekla:"Iskoristi Vinstona na najbolji način", dok je Čerčilu rekla: "Ne brini ništa, dobro sam te smestila."

Kako je te godine leto odmicalo, svi su bili ubeđeni da će Vinston zaprositi Vajolet.

A onda je došla Klementina Hozijer, 22-godišnja unuka škotskog grofa koju je Čerčil odmah zavoleo. Čim ju je video odmah ju je prozvao "slatkom gazelom sa bademovim očima".

Vinston Čerčil sa verenicom
Vinston Čerčil sa verenicomfoto: Vikipedija/ Vinston Čerčil

Premijer ga je zvao u njihov porodični zamak da se druži sa njim i Vajolet, Čerčil je pristao, ali je nedelju dana pre posete premijeru zaprosio Klementinu.

Shvatio je da Vajolet od njega mora da sazna za veridbu, pre nego što vest pročita u novinama. Kada joj je rekao ona je bila uništena.

"Kada je čula da će Vinston da me oženi, Vajolet se onesvestila," napisala je kasnije Klementina.

Vajolet je svima pričala kako je srećna zbog Čerčila, ali je potajno bila strašno ljubomorna na Klementinu.

Za to vreme ubeđivala je Čerčila kako je ona bolji izbor u odnosu na Klementinu, ali političar je ostao pri svome tražeći od nje da ostanu prijatelji.

Čim je Čerčil otišao kod Klementine mlada Vajolet je skočila s litica u želji da se ubije. Svima je kasnije pričala kako se okliznula dok je šetala. Nedeljama je bila u kući dok se nije sasvim oporavila, dok se za to vreme Čerčil već oženio Klementinom.

Čerčil je žarko želeo da se Vajolet i Klementina zavole i da se druže u troje, pa je zbog toga zakazao ručak u Londonu gde je trebalo da se sretnu.

Vajolet je uspela da se ponaša dobro, ali i dalje nije bila impresionirana rivalkom. Kada je Čerčil bio sam sa njom, rekao joj je da njegova žena „ima više u sebi nego što se čini na prvi pogled“. Vajolet se samo nasmešila i odgovorila mu sa dve oštrice: „Ali toliko toga se vidi.“

Vajolet nikad nije pričala o Čerčilu, čak se nije pojavljivao ni u njenim autobiografijama iako su bili nerazdvojni godinama.

Pisma između njih skoro da nisu ni postojala, iako su oboje bili strastveni pisci, zbog čega istoričari smatraju da su pisma skrivena ili zapaljena.

Vajolet se udala sedam godina nakon svadbe Čerčila i Klementine. Bilo je to na Čerčilov rođendan u istoj crkvi u kojoj se on venčao sa Klementinom.

Bonus video:

01:32

EVROPA PARALIZOVANA ZBOG SNEGA! DA LI U SRBIJU STIŽE KIJAMET? Nemačka, Engleska, Holandija, a sada i Slovenija odsečene OD SVETA

(Espreso/ Stil/ V.M/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.