MENI SREĆO TREBAŠ TI, DUKATI SU PROKLETI....Ovo je PRAVA ISTINA udaje za šeika u Dubaiju, žene nisu svesne RIZIKA!
Udaja u Dubaiju, Foto: Printscreen/TikTok/soudiofarabia

mračna strana udaje za milionere

MENI SREĆO TREBAŠ TI, DUKATI SU PROKLETI....Ovo je PRAVA ISTINA udaje za šeika u Dubaiju, žene nisu svesne RIZIKA!

Mnoge devojke koje su se udale za šeike u Dubaiju završile su kao beskućnice

Objavljeno:

Dok maštaju da se udaju za šeike milijardere u Dubaiju, žene nisu svesne ogromnog rizika kom se izlažu budući da svakog trenutka mogu da završe na ulici kao beskućnice, upozorava advokatica Samara Ikbal.

Poznata pravnica specijalizovana za porodično pravo i razvode otkriva porast broja tužbi ne samo žena već i muškaraca koje su šeici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ostavili na ulici nakon što su napustili svoje domove na zapadu kako bi živeli život iz snova u Dubaiju.

Ovo upozorenje stiže dok na se Tik-Toku i Instagramu širi trend u kom žene iz Velike Britanije dele snimke luksuznog života u UAE nakon što se udaju za ekstremno bogate muškarce.

Postoji "mračna strana" udaje za milionere i milijardere u Dubaiju koju mnoge žene prekasno otkriju, kaže Samara Ikbal.

Ona je objavila listu znakova upozorenja za sve koji se osećaju ugroženo i istakla je da novi građanski sud u susednom Abu Dabiju može da ponudi zaštitu ženama koje su zarobljene u inostranstvu.

Firma Samare Ikbal nalazi se u Mančesteru, ali ih je porast broja slučajeva odbačenih žena naterao da otvore kancelariju u Abu Dabiju, Kataru i Saudijskoj Arabiji.

@soudiofarabia Some of these will send some couples into a coma 😂 #dubai #fyp #ksa #foryou ♬ original sound - Soudi🇬🇧 & Jamal🇦🇪

Sve se vodi na muža

Ikbal je navela da mnogo žena prekasno sazna da njihov muž može imati čak tri druge žene kao i da brendirana garderoba, luksuzni pokloni i kreditne kartice uvek ostaju zavedeni na njegovo ime. Samim tim, u slučaju odluke muža da više ne želi da živi sa suprugom, ona nema nikakva prava ni imovinu.

- Imamo mnogo Britanki koje privuku obećanja o luksuznom načinu života, iako njihove porodice nisu srećne zbog toga – i ne shvataju da sve može da se prekine svakog trenutka. Ljude bukvalno izbacuju na ulicu i to može biti zastrašujuća situacija i pretvara se u veliku egzistencijalnu krizu.

Dok bogati muževi možda finansiraju luksuzni stil života – automobile, dizajnerske komade, skup nakit, putovanja – ništa od toga zapravo ne pripada ženama i ne postoji ništa što se vodi na njihovo ime. Žene budu izbačene iz domova jer im ne pripadaju – kreditne kartice su blokirane i ne mogu ih koristiti, kuće, kompanije i pokretnu imovinu muževi uzimaju nazad. Sva imovina potpada pod šerijatski zakon i pripada osobi na čije je ime registrovana.

Nisu samo žene u opasnosti, ističe Ikbal. Kako kaže, šeici pronalaze muškarce po Britaniji i vrbuju ih da dođu da žive u Dubai. Iako su ponude više nego primamljive, zabrinuta je da bi žrtve mogle biti izbačene na ulicu, ili još gore, ucenjene zbog svoje seksualnosti budući da je homoseksualnost u UAE kažnjiva zakonom.

Influenserke na društvenim mrežama, poput Soudi Al Nadak iz Saseksa, prikazuju svoj raskošan stil života u Dubaiju koji finansiraju njihovi bogati muževi. U Britaniji je bila domaćica u Horšamu u Zapadnom Saseksu, a sada uživa u trošenju neverovatne količine novca. Par se upoznao kada su oboje studirali na univerzitetu u Dubaiju pre sedam godina.

@soudiofarabia Rich housewives of Dubai take Seychelles ✨ #dubai #fyp #ksa #travel ♬ Cupid (Twin Ver.) - FIFTY FIFTY

I drugi influenseri iz Velike Britanije na internetu dele svoja iskustva nakon udaje u UAE. Jedna od njih je i strastvena kupoholičarka Safa Sadiki, koja je prodala svoje nekretnine u Londonu i sada živi u Dubaiju sa imućnim suprugom Fahadom Sidikijem. Par je bio u nedavno emitovanoj dokumentarnoj emisiji "Dubai bling" na Netfliksu. Tu je izjavila da voli "miris luksuza" i da "voli da cilja na visoko i da ostvaruje svoje snove".

Samara Ikbal je rekla da nalozi influensera ne bi trebalo da budu izvor informisanja kada je u pitanju tako važna stvar kao što je preseljenje u Dubai i da su kulturne razlike toliko velike da mnoge žene ne uspevaju da se izbore sa njima.

- Ako dođe do raskida, žena će se mučiti da dođe čak i do svoje garderobe. Muž može da je deportuje tako što će je jednostavno optužiti za preljubu iako se ona nikad nije ni desila. Zakon je takav da se uvek veruje mužu.

Još jedna istaknuta ličnost koja promoviše ovakav stil života je Karolin Stenberi, čiji je drugi suprug Serhio Karalo ranije igrao fudbal za španski Real Madrid.

Kerolajn je bila stilista pre nego što se nakratko pojavila u rijalitiju "Ladies of London", emitovanom u Britaniji između 2014. i 2017.

Odrasla je u Dorsetu, ćerka je biznismena Entonija Stenberija i modne kreatorke Elizabet Stenberi. U prošlosti su je povezivali sa princom Endruom i glumcem Hjuom Grantom, iako je negirala bilo kakvu romantičnu vezu sa njima.

Kerolajn, koja sada ima 47 godina, počela je da izlazi sa Karalom 2020. pre nego što se udala na Mauricijusu u novembru 2021. godine.

Ona uživa u tome što živi u Dubaiju gde je ljudima "omogućeno da uživaju u svom bogatstvu", za razliku od Britanije gde, kako kaže, „milijarderi oblače jeftinu garderobu“.

Kerolajn je za dokumentarnu emisiju "Inside Dubai" na BBC2 rekla: „U Britaniji nas uče da, ako imaš novac, ne smeš da ga pokazuješ. Trebalo bi da ugasite svetla u 19 časova i da se krijete sa svojom porodicom – ovde palite sva svetla i stavljate sav svoj nakit odjednom. Svaki britanski milijarder je obučen u "Marks & Spencer", to je ono što mi radimo – ovde, oni nose Dolce & Gabbana, kao i njihova deca. Oni rade nešto kako treba, ali ostatak sveta to ne prihvata."

Saveti za žene koje se udaju i sele na Bliski istok

Advokatica sa sedištem u Mančesteru Samara Ikbal predložila je da potencijalne neveste koje se sele u inostranstvo urade sledeće:

1. Potpisivanje ugovora pre braka koji se može sklopiti u vašoj zemlji ili podneti Građanskom sudu u Abu Dabiju

2. Zahtevajte kreditnu karticu/bankovni račun sa određenim sredstvima na svoje ime ukoliko dođe do blokiranja bankovnih računa od strane partnera

3. Viza da bude na vaše ime – jer bi se i ona mogla poništiti

4. Sporazum o starateljstvu nad bilo kojim detetom/decom

5. Automobil i bilo kakav smeštaj da bude na vaše ime, ukoliko dođete u situaciju da budete izbačene na ulicu

Kako je prošla Srpkinja

Misica i modna dizajnerka Jelena Jakovljević udala se dvehiljaditih za bogatog naslednika Saida bin Draija i uvek je isticala da i od njega i njegove porodice uživa neverovatno poštovanje.

Jelena je u UAE pokrenula nekoliko biznisa - između ostalog modnu liniju i čokoladu sa svojim imenom. Često se šalila na temu priča da njen suprug ima još tri žene. Oni koji su upućeni u njen luksuzni stil života kažu da se jedna cela zgrada u centru Dubaija vodi na njeno ime. Rodila je četvoro dece - Hilala, Hamdana, Asju i Rašida.

Bonus video:

02:06

PROSTITUTKA ZAVELA POLICAJCA KOJI JE UČESTVOVAO U NJENOM HAPŠENJU?! Obrlatila ga jednostavnim, ali KOBNIM postupkom

(Espreso/Blic/Dragan Kecman/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.