DEJAN UBIO TRUDNU ALEKSANDRU ZBOG...Evo šta piše u optužnici za STRAVIČAN ZLOČIN, njeno telo još uvek nije NAĐENO
Ubijena trudnica, Foto: Polizeipräsidium Mittelfranken, Polizei

istraga monstruoznog zločina

DEJAN UBIO TRUDNU ALEKSANDRU ZBOG...Evo šta piše u optužnici za STRAVIČAN ZLOČIN, njeno telo još uvek nije NAĐENO

Policija i tužilaštvo sada su otkrili detalje iz istrage koji otkrivaju kako je tačno došlo do Aleksandrinog nestanka i ubistva 9. decembra 2022. godine

Objavljeno:

Protiv Dejana B. (50) i njegovog biznis partnera Ugura T. (48) podignuta je optužnica za ubistvo trudne Aleksandre R., koja je nestala pre više od godinu dana u Nemačkoj i čije telo još nije pronađeno.

Policija i tužilaštvo sada su otkrili detalje iz istrage koji otkrivaju kako je tačno došlo do Aleksandrinog nestanka i ubistva 9. decembra 2022. godine.

Tužilaštvo veruje da je kobnog dana Aleksandra odvela svoju usvojenu ćerku u vrtić, a potom je otišla do jedne prazne kuće u Švabahu. Veruje se da su je Dejan i Ugur pratili do tamo u iznajmljenom automobilu, te da su je napali i savladali.

"Potom su žrtvu odveli do skladišta u Hilpoltštajnu, gde su je naterali da napiše pismo u kojem povlači svoju prijavu protiv njih. Potom su, kako se sumnja, Aleksandru ubili, a njeno telo potom sakrili na nepoznatoj lokaciji", navodi se u optužnici.

Dvojica muškaraca, koji su u pritvoru od septembra prošle godine, navodno su lažirali Aleksandrino putovanje u inostranstvo, tako što su njoj bliskim ljudima slali poruke u kojima se ona navodno oprašta od svih. Njen mobilni telefon bio je zalepljen za kamion koji je išao u pravcu Italije i policija je sve vreme dobijala signal. Prema optužnici, Dejan i Ugur su zalepili telefon za vozilo kako bi zavarali trag.

Automobil
foto: Polizeipräsidium Mittelfranken, Polizei

Veruje se da je motiv za ubistvo bio finansijske prirode. Naime, uz pomoć Dejana, sa kojim je nekad bila u vezi, Aleksandra je uzela 27 nekretnina na kredit. Iste je potom renovirala, iznajmljivala ili prodavala prego Ugurove firme. Dejan je, kako se veruje, iskoristio Aleksandrino dobro finansijsko stanje za svoje poslove sa nekretninama.

U martu 2022. godine Aleksandra je raskinula sa njim i preuzela na sebe sav posao. Došlo je do konflikta između nje i Dejana, nakon čega je Aleksandra, koja je rodom iz Rumunije, tražila od suda da se Dejanu odrede mere zabrane prilaska.

U vreme nestanka, Aleksandra bila je u 8. mesecu trudnoće, a dete je čekala sa novim partnerom.

Nemačka policija
foto: Profimedia

Davanjem lažnih podataka, Dejan B. i Ugur T. su, kako se navodi, pribavili nalog za izvršenje protiv Aleksandre R. u iznosu od 784.660,82 evra. Navodi se da je Aleksandra kidnapovana i ubijena nedelju dana pre suđenja pred regionalnim sudom u Nirnberg-Firtu.

Državno tužilaštvo smatra da su ispunjena tri elementa ubistva: pohlepa, niski motivi i prikrivanje zločina. Očekuje se da će više od 100 svedoka i deset veštaka dovesti do presude protiv optuženih na predstojećem suđenju. Datum početka suđenja još nije određen.

Dejan i Ugur su do sada negirali optužbe.

Bonus video:

00:57

TEŠKO UBISTVO U PANČEVU SNIMILE NADZORNE KAMERE: Ubice telo sakrile u obližnji žbun! Polomili mu lobanju, OVO SU REKLI SVEDOCI

(Espreso/Telegraf.rs/I.N./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.