UBILA MAJKU, A SVI SE RADOVALI NJENOM IZLASKU IZ ZATVORA: Zbog NAJBIZARNIJE priče može da ZARADI I 100 000 DOLARA
Džipsi Rouz Blančard, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Law&Crime Network

životna priča

UBILA MAJKU, A SVI SE RADOVALI NJENOM IZLASKU IZ ZATVORA: Zbog NAJBIZARNIJE priče može da ZARADI I 100 000 DOLARA

Ko je Džipsi Rouz Blančard za čije oslobođenje iz zatvora navijala cela zemlja

Objavljeno:

Džipsi Rouz Blančerd je na slobodi posle 10 godina zatvora zbog ubistva majke koja ju je od ranog detinjstva svesno i namerno održavala u lošem zdravstvenom stanju kako bi na "nesreći ćerke" dobijala novac i pomoć

Priča o Džipsi Rouz Blančard i njenoj majci Di-di obišla je svet pre 10 godina, a u međuvremenu snimljeno je nekoliko dokumentaraca i igrana mini-serija "The Act". Džipsi neposredno pre izlaska iz zatvora postala je senzacija na društvenim mrežama jer ju je "internet narativ" učinio heroinom. Naime, kao žrtva majke, sada posle odslužene kazne, po rečima korisnika društvenih mreža zaslužuje sve što nije mogla da dobije u detinjstvu i tinejdžerskim danima.

Džipsi (32) odmah po izlasku iz zatvora dobila je preko 10 miliona pratilaca na Instagramu, Tviteru i TikTok-u. Prema procenama medijskih eksperata trenutno je u mogućnosti da zaradi po 100.000 dolara po jednoj objavi na društvenim mrežama, naravno, u dogovoru sa određenim brendovima.

"Angažovana internet zajednica je lepak za kompanije, a njoj će doneti veliki novac", rekla je Oliviaj Rudenski CEO marketing kompanije Fanmade za "The Post".

Samo hašteg #GypsyRoseBlanchard ima preko dve milijarde pregleda na TikTok-u i milionske reakcije na njenoj prvoj fotografiji po izlasku iz zatvora.

Džipsi Rouz Blančerd je po izlasku iz zatvora angažovala se u promociji i prevenciji Minahauzenovog sindroma od kojeg je bolovala njena majka.

Šta je Minhauzenov sindrom?

Minhauzenov sindrom je uznemiravajući psihopatološki poremećaj, gde roditelj/staratelj preuveličava, fabrikuje i indukuje bolest druge osobe kako bi dobio pohvale i divljenje kada žrtvi ukaže brigu i pomoć. Ovaj poremećaj je jedan od oblika takozvanih umišljenih bolesti, i kao takav veoma je sličan hipohondriji, ali se od nje razlikuje u tome što kod hipohondrije pacijent zaista misli da ima neku bolest, dok kod Minhauzenovog sindroma pacijent je svestan da preteruje i da glumi bolest, povredu, infekciju i slično.

Di-di je godinama zlostavljala Džipsi

Di-di majka Džipsi Rouz je tretirala kao bolesno dete, iako je tehnički devojčica bila zdrava. Ubedila je ćerku da ima mišićnu atrofiju i leukemiju, i još nekoliko bolesti. Čitav sistem Di-di je funkcionisao tako što je izazivala simptome kod Džipsi raznim lekovima, poturanjem rezultata lekarima. Kao bivši medicinski radnik bila je vešta u svojoj igri.

Ubistvo je bila posledica dugogodišnjeg zlostavljanja i zabrane Džipsi da se viđa sa momkom kojeg je upoznala.

Bonus video:

08:05

STOP STRES! BURN OUT SINDROM - ZVANIČNO POSTAJE I DIJAGNOZA!

(Espreso/ Blic Žena/ M.M/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.