SRBIN (22) U KANDŽAMA HAMASA VEĆ 3 MESECA, MAJKA MLADIĆA NIKAD OČAJNIJA: Njene reči KIDAJU DUŠU, strah je OGROMAN
Alon Ohel, Foto: Youtube/Kosovo Online/Privatna arhiva

NE ODUSTAJE OD POTRAGE

SRBIN (22) U KANDŽAMA HAMASA VEĆ 3 MESECA, MAJKA MLADIĆA NIKAD OČAJNIJA: Njene reči KIDAJU DUŠU, strah je OGROMAN

Njegova porodica i dalje ne odustaje od potrage i odbijaju da misle o najgore

Objavljeno:

Prošlo je više od mesec dana od kada je više od 50 talaca koje je Hamas oteo u napadu 7. oktobra oslobođeno za vreme prekida oružanih sukoba, ali među njima nije bio i Alon Ohel, 22-godišnji mladić koji ima srpsko i izraelsko državljanstvo. Njegova porodica i dalje ne odustaje od potrage i odbijaju da misle o najgorem.

Alonova majka Idit Ohel kaže za „Blic“ da veruje da je njen sin živ i otkriva da na njegovom povratku rade i izraelska vlada i ambasada Srbije u Izraelu, ali da i dalje ne zna gde se Alon nalazi i da li je živ.

„Moj sin je običan građanin“

„Nažalost, ne znam ništa o njemu, ni gde je ni da li je živ. Veoma mi je teško, ali osećam da je živ i da ću ga ponovo zagrliti. Vlada Izraela mora da radi više, da zahtevaju da se oslobode taoci, da se vatra obustavi i rat prekine, pa da svi zarobljenici dođu svojim porodicama. Predugo je prošlo od prve obustave vatre! Alon Ohel je, kao i svi zarobljeni, samo civil, običan građanin koji je otišao na žurku i brutalno je otet“, kaže zabrinuta Idit Ohel za „Blic„.

Idit je pre više od mesec dana govorila o agoniji kroz koju prolazi sa porodicom posle otmice. Sada kaže da strahuje da svet polako zaboravlja na taoce koje je oteo Hamas.

„Svuda u svetu su praznici. U Izraelu praznika nema, kod nas je ratno stanje, svi strepimo. Strahujem da je svet zaboravio na zarobljene ljude koje je oteo Hamas zbog praznika, Nove godine, Božića i odmora“, kaže Idit Ohel za „Blic“.

Alon Ohel
Alon Ohelfoto: Printscreen/Twitter/@IsraelinSerbia

„Želim da dođemo zajedno u Beograd“

Njena majčinska agonija se produžava, ali ona ne odustaje.

„Zarobljena su nečija deca! Alon je moje dete, on nije deo rata, niti je ikada bio, u to je nasilno uvučen kada ga je Hamas zarobio. On je nevin. Nadam se da će izaći čitav i živ, i da će doći kući gde mu je mesto, uz porodicu i voljene ljude. Svaka majka, bilo gde u svetu, u Srbiji, razumeće moju bol. Moj sin je meni ceo svet, nije u redu ovo što se dešava. Nismo se pomirili sa sudbinom, znamo da je on tu negde. Želim da sa mojim Alonom dođem u Beograd, da vidi svoju porodicu i zagrli ih, da podeli ljubav koji ima“, kaže Idit Ohel drhtavim glasom.

Alon Ohel
Alon Ohelfoto: Printscreen/Intagram/@Eran_Efrat

Ističe da je, iako ništa ne zna o sinu, uverena da će ljudi koji mogu pomoći da se njen sin vrati.

Bonus video:

03:00

POSTUPA LI HAMAS PO PLANU JEDNOG ČOVEKA KOJI JE GODINAMA BIO U IZRAELSKOM ZATVORIMA?! Miletić: Glavni problem su nestali taoci

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.