ŽIVOT PROVEO U KOLICIMA, A ŽENU VARAO SA... Ovi detalji o Hokingu su ŠOKIRALI javnost, a sigurno ih NISTE ZNALI
Stiven Hoking, Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA

opasne optužbe

ŽIVOT PROVEO U KOLICIMA, A ŽENU VARAO SA... Ovi detalji o Hokingu su ŠOKIRALI javnost, a sigurno ih NISTE ZNALI

Naučnik Stiven Hoking preminuo je 2018. u 76. godini života u svom domu u Kembridžu, u Velikoj Britaniji

Objavljeno:

Čuveni naučnik Stiven Hoking pominje su u dokumentima objavljenim danas, a koji su deo tužbe protiv Džefrija Epstina, pedofila i ozloglašenog predatora. Buknula je tako nova kontroverza, i pokrenuta su brojna pitanja. Životna priča slavnog profesora privlači interesovanje svetske javnosti, decenijama, razlozi su različiti - od njegovih otkrića do privatnog života.

Naučnik Stiven Hoking preminuo je 2018. u 76. godini života u svom domu u Kembridžu, u Velikoj Britaniji. Kako je saopštila njegova porodica, Hoking je umro u ranim jutarnjim satima, mirno u snu. Iza sebe je ostavio izuzetan naučni rad, dve braka i troje dece.

"Duboko smo ožalošćeni. On je bio veliki naučnik i izvanredan čovek, čije će nasleđe živeti godinama", piše u saopštenju njegove dece Lusi, Roberta i Tima.

Stiven Hoking
foto: STR

Hoking među čijim otkrićima se izdvaja teorija o crnim rupama dva puta se ženio. Prvi put sa Džejn Vajld 1965. i njegov prvi brak je trajao pune tri decenije. Druga supruga Elejn Mejson bila je najpre njegova negovateljica, ali kako se navodilo, jedan od glavnih krivaca njegovog razvoda sa Džejn. Iste godine kada je prekinuo prvi brak, Stiven se oženio Elejn. I drugi brak je potrajao sve do 2006. godine.

Počelo je idilično. Hoking se oženio Elejn uveren da je ona ljubav njegovog života. Idila je brzo pukla, a bilo je i sumnji da je ona fizički zlostavljala supruga, što Stiven nikada nije potvrdio. Stiven se nakon razvoda zbližio sa prvom suprugom, koja je o njihovoj vezi napisala knjigu "Teorija svega".

Hoking koji je razrešio neke od najvećih tajni kosmosa, bio je otac troje dece, a njegova ćerka Lusi je najzastupljenija u javnosti kao filantrop, predavač i novinar. Udata je i ima jedno dete.

Stiven Hoking
foto: AP

Druga supruga Elejn Mejson bila je najpre njegova negovateljica, ali kako se navodilo, jedan od glavnih krivaca njegovog razvoda sa Džejn. Iste godine kada je prekinuo prvi brak, Stiven se oženio Elejn. I drugi brak je potrajao sve do 2006. godine.

Život Stivena Hokinga obeležila je i borba sa amiotrofnom lateralnom sklerozom (ALS) od koje je oboleo u 22. godini (lekari su prognozirali da će živeti dve godine sa ovom bolesti) i zbog koje je ceo život proveo u kolicima. Njegova komunikacija sa svetom se zbog ovog oboljenja obavljanja preko kompjutera i glasovnog sintizajzera.

Fizičar i dobitnik Adams nagrade i Edington medalje bio je ikona pop kulture, pojavljivao se u popularnim televizijskim i filmskim ostvarenjima, "Zvezdanim stazama", "Simpsonovima", "Futurami", "Štreberima". Zanimljivo je da je Hoking preminuo na dan kada se 1879. rodio Albert Ajnštajn.

Hoking i Epstin

Šta se sada saznaje o Hokingu? Epstin koji se družio i sa Majklom Džeksonom, rekao Gislejn Maksvel da bi mogla da ponudi novac prijateljima Virdžnije Roberts Đufre (koja je bila maloletna kada je bila prislijena na seks sa princom Endrjuom, koji to negira), ako bi mogli da pomognu da se demantuju tvrdnje da je Hoking učestvovao u "orgijama sa maloletnicama", ukazuju nedavno objavljeni dokumenti.

Virdžinija Đufre
foto: Emily Michot / Zuma Press / Profimedia

U imejlu koji je Epstin poslao saradnici i ljubavnici (12. januar 2015), on piše o tome da bi Virdžinija mogla da iznese optužbe u vezi sa britanskim fizičarom i bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom.

Bil Klinton, Donald Tramp, Jefri Epstin
foto: Profimedia

Epstin je napomenuo da je ona tvrdi da je Klinton večerao na njegovom privatnom karipskom ostrvu, što je bivši predsednik SAD oštro demantovao, kao i da je profesor Hoking učestvovao u orgiji.

"Možeš da ponudiš nagradu bilo kom Virdžinijinom prijatelju, poznaniku, porodici, ko god se javi i pomogne da se dokaže da su njeni navodi lažni. "Najjača je Klintonova večera, a nova verzija na Devičanskim ostrvima je da je Stiven Hoking učestvovao u orgiji sa maloletnicama", piše Daily mail.

Džefri Epštajn
foto: Profimedia

Epstinova motivacija da opovrgne tvrdnje o orgijama nije razjašnjena. Kopija imejla bila je među skoro 1.000 stranica dokumenata koje je američki sud na Menhetnu sinoć otpečatio. Dosjei su deo slučaja za klevetu pokrenutog protiv Maksvel koja služi 20 godina zatvora zbog seksualne trgovine maloletnim devojkama koje su bile seksualne robinje Epstinu i njegovim uticajnim prijateljima.

Bonus video:

02:35

ZA ŠTA SE TERETI PEDOFIL KOJI JE TAKO DUGO BORAVIO SA DECOM U VRTIĆU U BOGOJEVU?

(Espreso/Žena Blic/Jelena Milenkovi/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.