AMERIČKA VOJSKA UBILA VOĐU IRAČKE MILICIJE, KRIVE GA ZA JEDNO! Još 3 osobe POGINULE, ima i povređenih
Irak, Foto: EPA / OMAR ALHAYALI

napad

AMERIČKA VOJSKA UBILA VOĐU IRAČKE MILICIJE, KRIVE GA ZA JEDNO! Još 3 osobe POGINULE, ima i povređenih

Američka vojska ubila je vođu iračke policije, šest osoba je ranjeno u napadu dronom na štab

Objavljeno:

Vojska SAD ubila je danas u Bagdadu vođu iračke milicije, koju okrivljuje za napade na američke snage u Iraku, kao i još jednu osobu, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Rojters.

Isti zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je u tom napadu pogođeno vozilo, ali nije naveo ime ubijenog komandanta iračke milicije.

Prethodno su policijski i bezbednosni izvori Rojtersa naveli da su najmanje tri borca iračke milicije Al-Nudžaba, koju podržava Iran, poginula, a šest je ranjeno u napadu dronom na štab te milicije u istočnom Bagdadu.

 Američka vojska
Američka vojskafoto: EPA/Sgt David Hicks Handout

Policijski izvori i očevici naveli su da su ispaljene najmanje dve rakete koje su pogodile zgradu koju koristi iračka milicija Al-Nudžaba.

Portparol milicije rekao je da su njena tri pripadnika ubijena, uključujući lokalnog komandanta.

Portparol je optužio SAD da su izvršile napad.

SAD su prošloga meseca izvršile napade u Iraku kao znak odmazde zbog napada militanata iranskih saveznika dronovima na baze američkih i međunarodnih snaga, u kojima je jedan američki vojnik teško povređen, a dvoje lakše.

Vojska SAD bila je meta napada raketama i dronovima najmanje 100 puta u Iraku i Siriji od početka rata između Izraela i Hamasa 7. oktobra.

Bonus video:

01:43

HAMAS JE 2 GODINE SKLADIŠTIO 5.000 RAKETA, A IZRAEL NIŠTA NIJE OTKRIO! Pandurević tvrdi: Operacija napada nije bila složena

(Espreso/ Telegraf.rs/Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.