OGLASIO SE TRAMP NAKON OBJAVLJIVANJA EPSTAJNOVE SKANDALOZNE LISTE! Leteo je njegovim avionom GREHA četiri puta, a..
Donald Tramp, Foto: AP

DRAMA MEĐU MOĆNICIMA

OGLASIO SE TRAMP NAKON OBJAVLJIVANJA EPSTAJNOVE SKANDALOZNE LISTE! Leteo je njegovim avionom GREHA četiri puta, a..

Epstajn je optužen 2019. godine za vođenje lanca trgovine ljudima uključujući maloletne devojčice, nakon što je Virdžinija Roberts Đufri tvrdila da ju je zlostavljao kao maloletnu da mu je u tome pomagala devojka Gislejn

Objavljeno:

Portparol Donalda Trampa, Stiven Čang, oglasio se nakon što je bivši američki predsednik spomenut u sudskim dokumentima u slučaju pokojnog finansijera i osuđenog seksualnog prestupnika Džefrija Epstajna i njegove izabranice Gislejn Maksvel, tvrdeći da su "svi navodi u vezi sa Trampovim odnosom s Epstajnom već temeljno demantovani".

Epstajn je optužen 2019. godine za vođenje lanca trgovine ljudima uključujući maloletne devojčice, nakon što je Virdžinija Roberts Đufri tvrdila da ju je zlostavljao kao maloletnu da mu je u tome pomagala devojka Gislejn. Pronađen je mrtav u svojoj ćeliji dok je čekao suđenje, dok je Maksvel osuđena 2021. godine na 20 godina zatvora.

Tramp i Epstajn su bez sumnje bili prijatelji. Kontroverzni političar izjavio je 2002. godine da Epstajna poznaje petnaest godina i da je on "fantastičan čovek". Putovao je njegovim avionom nekoliko puta, ali se od ovog "fantastičnog čoveka" distancirao nakon što je uhapšen 2019. rekavši da se nisu čuli godinama.

Džefri Epstajn
Džefri Epstajnfoto: AP

Šta je rekla žrtva?

Johana Šoberg, jedna od Epstajnovih žrtava, rekla je u svojoj izjavi da je zajedno sa Epstajnom putovala sa Floride u Atlantik Siti i da su otišli u jedan od Trampovih kazina.

- Džefri je rekao: "Odlično, pozvaćemo Trampa i ići ćemo u"—ne sećam se imena kazina, ali—"ići ćemo u kazino", rekla je Šoberg u svom svedočenju. Dok su bili u Atlantik Sitiju, posetili su jedan od Trampovih kazina, prema rečima Johane Šoberg, koja je rekla da Virdžiniji Đufri ulaz nije bio dozvoljen jer je bila maloletna.

Kasnije, kada su je pitali da li je ikada masirala Trampa, Šoberg je dva puta odgovorila da nije.

Osobe imenovane u dokumentima nisu nužno optužene za neko krivično delo, a Tramp nije povezan ni sa jednim prekršajem koje su počinili Epstajn ili Maksvel. Tramp je leteo Epstajnovim avionom četiri puta 1993. godine, kao i jednom 1994, 1995. i 1997. godine. Letovi su bili između Palm Biča, Floride i aerodroma u Njujorku.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: EPA/SHAWN THEW

Nakon objavljivanja dokumenata Trampovi sledbenici na Tviteru tumače ih kao dokaz da Tramp nije učestvovao u bilo kakvom nezakonitom i nedozvoljenom ponašanju. Britanski princ Endrju, koga je Đufri optužila da ju je primorao na seks kada je imala 17 godina, takođe se nalazi na spisku. Endrju je 2022. godine vansudskim poravnanjem rešio slučaj koji je pokrenula Đufri, tako što joj je isplatio nepoznatu sumu novca. Pretpostavlja se da je u pitanju višemilionska cifra. I pored toga nije priznao da je kriv i više puta je negirao njene tvrdnje.

U dokumentima se takođe pominje i drugi bivši predsednik, Bil Klinton.

Bonus video:

01:24

TRAMP OPTUŽEN JER SE PREDSTAVLJAO BOGATIJIM NEGO ŠTO JESTE?! Jelača: Ovo je najgori momenat za njega, a evo ZAŠTO je to radio

(Espreso/ Blic/ Dragan Kecman/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.