Novogodišnji govor direktora KMG-a publici u inostranstvu
KMG, Foto: Kineska medijska grupa

KINA

Novogodišnji govor direktora KMG-a publici u inostranstvu

KMG je već pet godina najveća medijska grupa na svetu

Objavljeno:

Direktor Kineske medijske grupe (KMG) Šen Haisijung 1. januara 2024. godine, održao je novogodišnji govor slušaocima i pratiocima u inostranstvu putem CGTN-a, Kineskog međunarodnog radija i interneta.

Dragi prijatelji, Sa prvim zracima sunca u novoj godini, krećemo u 2024. puni nade. Pozdravljam vas iz Pekinga! U protekloj 2023. godini, kineska inicijativa „Pojas i put“ započela je svoju prvu deceniju prosperiteta. Uz cveće koje cveta na tom putu, Kina i svet idu napred ruku pod ruku. Kineska medijska grupa nastavila je da promoviše razmenu među različitim civilizacijama na ovom putu ka prosperitetu, beležeći bezbrojne lepote i dodire u svetu pogledom, perom i mastilom.

Ove godine smo ponovo podigli inovaciju „ideje + umetnost + tehnologija“ na nove visine. Višejezična verzija „Si Đinpingove omiljene aluzije (2. sezona)“ emituje se u više od 80 zemalja širom sveta. Veliki broj programa sa kulturnim sadržajem, kao što su „Kineski istorijski i kulturni gradovi“, „Istraživanje drevne Kine“, „Susret s civilizacijama“ i „Istraživanje Kine na bambusovim štapićima (Bamboo and wooden slips)“ nastavljaju da obasjavaju civilizaciju Kine i sveta. Prenos Azijskih igara u Hangdžouu dostigao je 41,4 milijarde pregleda širom mreže, ispisujući strast i snove i obarajući dosadašnje rekorde po gledanosti. Ove godine naš „krug prijatelja“ je znatno proširen. Sačuvali smo stare prijatelje i stekli veliki broj novih prijatelja. Potpisali smo 58 sporazuma o saradnji sa međunarodnim medijskim organizacijama i održali drugi Globalni forum za inovacije u medijima, forum za saradnju medijskih partnera ASEAN-a i forum za medijsku saradnju sa afričkim partnerima. Sa 51 globalnim medijskim događajem i 8 globalnih izložbi „naslikali“ smo sa prijateljima iz celog sveta prelepu sliku modernizacije sveta koja podrazumeva miran razvoj, obostrano korisnu saradnju i zajednički prosperitet. Današnji svet je daleko od mira, a toliko su nam potrebni mir, razvoj i saradnja! Zadovoljstvo nam je što sve više međunarodnih prijatelja razume i podržava ideje i predloge Kine. Tokom sastanka APEK-a, održali smo „Kinesko-američki prijateljski dijalog o kulturnoj razmeni“ u San Francisku. Događaju je prisustvovao i gospodin Hari Mojer, član Letećih tigrova. Rekao mi je da koncept predsednika Sija o zajednici sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo iznosi ono što misli svaka osoba na svetu. Po povratku u Kinu, dobio sam razglednice, globuse i male ukrase koje su ručno radila deca iz srednje škole Linkoln. Gledajući ove slatke male poklone, osetio sam želju dece za mirom, prijateljstvom i lepom zajedničkom budućnošću.

KMG je već pet godina najveća medijska grupa na svetu. Prošle godine smo završili izgradnju naše 191. strane stanice i izgradili smo inostranu komunikacionu mrežu koja obuhvata 67 zemalja i regiona širom sveta. Broj međunarodnih korisnika CGTN-a prvi put je premašio 700 miliona i više puta smo bili prvi izvor informacija u svetu o velikim međunarodnim događajima. Nastavićemo da ubrzavamo na putu stvaranja nove svetske klase medija.

Dragi prijatelji, 2024. je godina zmaja prema kineskom lunarnom kalendaru. Zmaj je pozitivan mitski totem kineske civilizacije i simbol duha ujedinjenja i harmonije. KMG će i dalje u duhu zmaja, svetu donositi sve više sjajnih kineskih i svetskih priča, ispisujući moderno poglavlje ljudske civilizacije.

Još jednom svima u svetu želim srećnu Novu godinu!

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.