SVI SU MISLILI DA JE ISPLAŽENI JEZIK BEBE NA ULTRAZVUKU PRESLADAK PRIZOR: Kad se porodila usledio je PAKAO! (FOTO)
Foto: Profimedia

STRAŠNO

SVI SU MISLILI DA JE ISPLAŽENI JEZIK BEBE NA ULTRAZVUKU PRESLADAK PRIZOR: Kad se porodila usledio je PAKAO! (FOTO)

Srećom, posle tri operacije i pet meseci hemioterapije, Bejker je ušao u remisiju

Objavljeno:

Kada je Fara Rot iz Oklahome bila u 27. nedelju trudnoće, i ona i doktori pomislili su da je njen nerođeni sinčić jednostavno sladak kada su videli da je na ultrazvučnim snimcima "isplazio jezik". No, ubrzo se ispostavilo da se iza toga krila prilično opaka dijagnoza. Fara se porodila osam nedelja radije hitnim carskim rezom, a prva stvar koju je doktor uradio jeste da je prokomentarisao neobično veliki jezik ovog mališana - bio je duplo veći od normalne veličine.

Ubrzo se ispostavilo da se dečak, koji je dobio ime Bejker, rodio sa Bekvit-Videmanovim sindromom (BVS), retkim poremećajem prekomernog rasta koji može da utiče na sve delove tela.

"Uvek sam mislila da je slatko što je isplazio jezik na tim snimcima sa ultrazvuka. U realnosti bila je to makroglosija uzrokovana BVS-om. Malo doktora je upoznato sa ovim sindromom, pa su čak i oni mislili da je divan, a ja sam i na društvenim mrežama ispričala koliko je sladak", ispričala je gospođa Rot, kojoj je Bejker četvrto dete.

Beba
foto: Printscreen/Farrah Roth / Facebook

Nevoljama tu nije bio kraj, beba je imala problema i sa crevima i bubrezima, a na jetri mu je pronađen kancerogeni tumor. Srećom, posle tri operacije i pet meseci hemioterapije, Bejker je ušao u remisiju.

No, problem sa velikim jezikom, stanjem koje je poznato i kao makroglosija, nastavio je da dečaku zadaje muke - to mu je ometalo disajne puteve, a takođe mu je pravilo probleme u učenju govora.

Bejkerovi roditelji, Fara i Šon, rešili su da sina podvrgnu operaciji smanjenja jezika kada je imao 18 meseci, što je u potpunosti promenilo njegov život na bolje. Razlog nije bio samo estetske, već i funkcionalne prirode.

Beba
foto: Printscreen/Farrah Roth / Facebook

"Konačno smo mogli da ga izvodimo napolje, pre operacije nikad nije bio ni u prodavnici ni bilo gde druge osim kod lekara i u bolnici. Bili smo previše uplašeni da će se razboleti, a posle operacije mogli smo da ga vodimo i u park i da se druži sa mojim nećacima i toliko toga... Promene su se odmah videle, pre svega Bejker se smejao mnogo više nego pre", ispričala je Fara pre nekoliko godina.

Bejker danas ima šest godina i živi potpuno normalan život, te izgleda kao sva druga deca.

Bonus video: BEBA KOJOJ JE OTKRIVENA SMA DOBIĆE LEK Direktorka RFZO: Samo ova komisija može da stavi taj lek na listu besplatnih

04:03

BEBA KOJOJ JE OTKRIVENA SMA DOBIĆE LEK Direktorka RFZO za Kurir TV: Samo ova komisija može da stavi taj lek na listu besplatnih

(Espreso/Zena.blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.