VOĐA LIBASNKOG HEZBOLAHA JE ZNAO ZA KRVOPROLIĆE KOJE SE SPREMA? Isplivale nove informacije, mnogi će se NAJEŽITI...
Hasan Nasralah, Foto: Middle East Images/ABACA / Abaca Press / Profimedia

SAVEZNICI HAMASA

VOĐA LIBASNKOG HEZBOLAHA JE ZNAO ZA KRVOPROLIĆE KOJE SE SPREMA? Isplivale nove informacije, mnogi će se NAJEŽITI...

Hezbolah, saveznik Hamasa, se od tada gotovo svakodnevno sukobljava s izraelskom vojskom u pograničnom području, ispaljuje rakete i lansira dronove na sever Izrael, zbog čega je evakusiana većina naseljenih mesta u blizini granice

Objavljeno:

Vođa libanskog ekstremističkog Hezbolaha Hasan Nasralah obavešten je o planovima palestinskog Hamasa da izvede višestruke napade na jug Izraela pola sata pre početka, 7.oktobra, objavio je danas Figaro.

Kako se navodi u novinskom izveštaju jedan od lidera Hamasa Saleh al-Aruri, koji živi u Libanu, je u telefonskom pozivu ujutro 7.oktobra informisan o neminovnim napadima i od njega je zatraženo da o tome obavesti proiranski šiitski Hezbolah.

Hezbolah, saveznik Hamasa, se od tada gotovo svakodnevno sukobljava s izraelskom vojskom u pograničnom području, ispaljuje rakete i lansira dronove na sever Izraela, zbog čega je evakusiana većina naseljenih mesta u blizini granice.

U sredu su ta naselja bila na udaru najžešće baražne vatre Hezbolaha od početka rata Izraela i Hamasa, navode izraelski mediji.

Sirene za raketnu uzbunu su se više puta oglašavale na severu Izraela dok je trajalo raketiranje Roš Hanikre i Kirjat Šmone.

To je velika eskalacija nasilja duž nemirne granice i šef izraelske vojske je najavio da je ona spremna da se bori sa Hezbolaham i dok se žestoke borbe vode na jugu u Pojasu Gaze.

Pojas Gaze, Palestina, Izrael
foto: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

U raketiranju Izraela iz Libana nije bilo ranjenih, a bio je to odgovor na ubistvo člana Hezbolaha, njegovog brata i snaje u napadu za koji je optužena izraelska vojska.

Hezbolah je saopštio da je 129 članova te organizacije ubijeno od početka pojačanih sukoba, većina u Libanu, a neki i u Siriji. U Libanu je takođe ubijeno 16 palestinskih operativaca, jedan libanski vojnik i 19 civila, uključujući tri novinara.

Na izraelskoj strani je ubijeno četvoro civila i devet vojnika.

Bonus video:

05:47

NETANJAHUOV MIROVNI PLAN LIČI NA PAVELIĆEV PLAN ZA ISTREBLJENJE SRBA! Eksperti: Izrael sprovodi GENOCID sa JEDNIM CILJEM

(Espreso/ Beta/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.