Kina objavila plan za promovisanje zajedničkog prosperiteta kroz digitalnu ekonomiju
Foto: Kineska medijska grupa

POGLEDAJTE!

Kina objavila plan za promovisanje zajedničkog prosperiteta kroz digitalnu ekonomiju

Do 2025. godine biće postignut pozitivan napredak u zatvaranju jaza između regiona

Objavljeno:

Kina je objavila plan implementacije za olakšavanje zajedničkog prosperiteta kroz veću i bolju digitalnu ekonomiju, saopšteno je u ponedeljak iz Nacionalnog biroa za statistiku.

Plan, koji su zajedno objavili Biro i Nacionalna komisija za razvoj i reforme, ima za cilj da se olakša detaljna integracija digitalnih tehnologija i realne ekonomije i reši problem neuravnoteženog i neadekvatnog razvoja putem digitalnih sredstava.

Do 2025. godine biće postignut pozitivan napredak u zatvaranju jaza između regiona, urbanih i ruralnih oblasti, različitih populacionih grupa, kao i u osnovnim javnim službama kroz razvoj digitalne ekonomije. Do 2030. godine postići će se znatan napredak u promovisanju zajedničkog prosperiteta kroz digitalnu ekonomiju, sa nizom inovativnih praksi o saradnji između istočnih i zapadnih regiona spremnih da budu replicirani i promovisani širom zemlje.

Plan je napravio aranžmane o četiri ključna aspekta, tačnije promovisanju koordiniranog regionalnog razvoja kroz digitalnu ekonomiju, unapređivanju digitalnog razvoja u ruralnim sredinama, unapređivanju digitalne konkurentnosti i olakšavanju inkluzivnog snabdevanja socijalnih usluga digitalnim sredstvima.

Kineska medijska grupa


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.