HAMAS I ISLAMSKI DŽIHAD ODBILI PREDLOG O TRAJNOM PREKIDU VATRE! Ništa od mira u Pojasu Gaze
Pojas Gaze, Foto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

NEMA KRAJA KRVAVIM SUKOBIMA

HAMAS I ISLAMSKI DŽIHAD ODBILI PREDLOG O TRAJNOM PREKIDU VATRE! Ništa od mira u Pojasu Gaze

Više od 100 talaca je i dalje u rukama Hamasa u Pojasu Gaze

Objavljeno:

Hamas i njegova saveznička militantna grupa Islamski džihad odbacili su egipatski predlog da prepuste vlast u Pojasu Gaze u zamenu za trajni prekid vatre, potvrdila su danas dva neimenovana egipatska bezbednosna izvora izveštaču Rojtersa.

Obe grupe, sa kojima su egipatski posrednici vodili odvojene razgovore u Kairu, odbili su bilo kakve ustupke osim mogućeg oslobađanja više talaca zarobljenih 7. oktobra tokom upada Hamasa u južni Izrael.

Egipat je ponudio predlog o prekidu vatre u zamenu za oslobađanje više talaca i prihvatanje šireg sporazuma koji uključuje trajni prekid vatre uz promenu rukovodstva u Pojasu Gaze, koje trenutno čine predstavnici Hamasa.

1 / 4 Foto: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

Egipat je predložio raspisivanje izbora u Pojasu Gaze, a Hamasu su ponuđena uveravanja da pripadnici te organizacije neće biti gonjeni niti procesuirani, ali ova islamistička organizacije je odbacila sve ustupke osim mogućeg oslobađanja talaca, potvrdili su izvori britanske agencije.

Više od 100 talaca je i dalje u rukama Hamasa u Pojasu Gaze.

Bonus video:

03:00

POSTUPA LI HAMAS PO PLANU JEDNOG ČOVEKA KOJI JE GODINAMA BIO U IZRAELSKOM ZATVORIMA?! Miletić: Glavni problem su nestali taoci

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.