TUŽNI PRIZOR IZ RODNOG MESTA ISUSA HRISTA: Scene kakve niko ne želi da vidi...
Foto: Profimedia

Potresno

TUŽNI PRIZOR IZ RODNOG MESTA ISUSA HRISTA: Scene kakve niko ne želi da vidi...

Božić je zvanično otkazan u Vitlejemu ove godine, dok se rodno mesto Isusa Hrista pretvorilo u pustoš usled sukoba između Izraela i Hamasa.

Objavljeno:

Trg Vitlejema, obično prepun turista i osvetljen ukrasima, a sada je bio gotovo prazan...

Na sredini se nalazi jaslica koje prikazuju Isusa u belom pokrivaču, okruženog ruševinama i bodljikavom žicom, u jezivom odjeku hiljada dece poginule u Gazi.

U blizini, grupa studenata razvila je veliku palestinsku zastavu u tišini.

U nedelju, jedan od mnogih skautskih bendova koji obično marširaju Vitlejemom u slavlju Božića s bubnjevima i trubama prošao je ulicama u tišini, držeći plakate na arapskom i engleskom, neki od njih sa porukama "Gaza je u srcu" i "Neka rat prestane sada".

Smešten u Zapadnom Jordanu, Vitlejem nije nepoznat ratu i nestabilnosti. Ali niko se ovde ne seća kada su i crkveni lideri i lokalne vlasti saglasni da Božić potpuno otkažu.

Jerusalim
foto: Profimedia

Pastor Vitlejemske evangelističke luteranske crkve, rekao je da je ovo najizazovnije vreme Božića koje je doživeo, priznajući da više nije sposoban propovedati poruku nade.

"Izgubili smo svu nadu za mirom", rekao je Isak, koji je poreklom iz obližnjeg grada Beir Sahur, jedne od najstarijih hrišćanskih zajednica na svetu.

Dodao je i to da ne može da propoveda o boljoj budućnosti, kada toliko ljudi strada.

Pored ovoga i turizam je doživeo kolaps, te se navodi kako ovako prazna crkva u Vitlejemu nikad nije viđena, a jedna od stanovnica Vitlejema je izjavila:

"Ovo je mesto Isusovog rođenja, trebalo bi da bude svetlost zemlje. Pogađa me sve ovo što nam se dešava"

Bonus video:

02:02

STAVILI SU POKOJNIKA NA JEDAN KRST, NA DRUGI, A NA TREĆEM SE DOGODILO ČUDO Otac Vladimir: Isus je danas POCEPAO obveznicu GREHA

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.