NAMAMILA I UBILA LEPOTICU IZ NIKAD MORBIDNIJEG RAZLOGA: Pomagao joj Albanac sa Kosova, a ono što su joj URADILI...
Ubijena Hadidža, Foto: Printscreen/TikTok/khadija2299

ISTRAGA ZLOČINA

NAMAMILA I UBILA LEPOTICU IZ NIKAD MORBIDNIJEG RAZLOGA: Pomagao joj Albanac sa Kosova, a ono što su joj URADILI...

Iračanka Šahraban KB i Albanac sa Kosova Šećir K. optuženi su za brutalno ubistvo mlade Hadidže O

Objavljeno:

U Nemačkoj u januaru počinje suđenje za brutalno ubistvo devojke, za koje su optuženi žena poreklom iz Iraka i Albanac sa Kosova.

Iračanka Šahraban KB (24) i Albanac sa Kosova Šećir K. (25) optuženi su za brutalno ubistvo mlade Hadidže O. (23).

Kako prenosi "Gardijan", ona je kontaktirala "bjuti" blogerku na Instagramu koja liči na nju i ponudila joj besplatan tretman u salonu, da bi je zatim ubila sa saučesnikom.

Prvobitno se mislilo da je Šahraban žrtva ubistva kada je krvlju natopljeno telo mlade žene pronađeno prošlog avgusta u parkiranom Mercedesu u Ingolštatu, u južnoj Nemačkoj.

Nekoliko članova njene porodice čak je identifikovalo njeno telo, ali je izveštaj o obdukciji sledećeg dana pokrenuo pitanje njenog identiteta zbog tetovaža koje nije bilo moguće identifikovati.

Žrtva je kasnije imenovana kao Hadidža O, 23-godišnja "bjuti" blogerka alžirskog porekla iz Hajlbrona u susednoj državi Baden-Virtemberg.

Dve žene su izgledale zapanjujuće slično, obe imaju dugu crnu kosu, sličan ten i jaku šminku, što je dovelo do toga da je slučaj nazvan "ubistvo dvojnika".

Pomagač sa Kosova

Državni tužioci u Ingolštatu naveli su u optužnici da je Šahraban K-B takođe optužena da je ponudila muškarcu, identifikovanom kao A, 10.000 evra da ubije brata svog muža.

Navodno mu je platila avans od 5.000 evra, ali je on uzeo novac ne postupivši po njenim zahtevima da izvrši ubistvo. Ona je priznala krivicu.

Takođe će se suditi 24-godišnjem mladiću sa tzv. Kosova, po imenu Šećir K, koji je pomagao u ubistvu.

On se tereti i za podstrekavanje na ubistvo, pošto je jednom zatvoreniku kojeg je sreo u zatvoru nakon hapšenja predao spisak imena potencijalnih svedoka u zatvoru i pokušao da ga nagovori da ih ubije, uveravajući ga da će platiti ako to uradi.

Šahraban K-B i Šećiru K će se suditi za ubistvo i pokušaj podstrekavanja na ubistvo, a oboje su negirali ove optužbe, piše britanski list.

Tražila žene koje liče na nju

Veruje se da je njen motiv bila želja da pobegne od porodičnog sukoba. Prema rečima državnog tužioca, ona je pisala većem broju žena, putem njihovih Instagram naloga, birajući one koje joj liče.

Ona je 9. avgusta 2022. ponudila Hadidži O. priliku da učestvuje u muzičkom spotu, navodno sa reperom Luneom. Hadidža je kontaktirala repera Lunea, koji ju je upozorio da je poziv lažan.

Dva dana kasnije, Hadidža je primila novi zahtev od Šahraban K, koja joj je ponudila besplatan tretman u njenom kozmetičkom studiju, za reklamu na Instagramu. Njih dve su se dogovorile da se sastanu 16. avgusta u Epingenu.

Šahraban K-B i Šećir K su je pokupili iz njene kuće u crnom Mercedes kupeu, a tokom putovanja zaustavili su se u šumi. Nakon što su je nagovorili da izađe iz auta, udarili su je po potiljku i ubili sa 56 uboda noža.

Telo unakaženo

Kako se navodi u optužnici, telo žrtve je bilo potpuno unakaženo, a oružje ubistva još nije pronađeno.

Optuženi su zatim parkirali automobil u ulici blizu kuće Šahraban K-B, kod obale reke Dunav, gde su njeni roditelji iste večeri otkrili ženu za koju su prvobitno mislili da je njihova ćerka.

Više od 190 lica su potencijalni svedoci u ovom slučaju, a glavni deo dokaza čine DNK tragovi i telefonski razgovori, koji su i doveli do optužbi, rekao je Grizer.

Par se suočava sa doživotnim zatvorskom kaznom ako budu osuđeni.

Datum suđenja tek treba da bude određen, navodi "Gardijan".

Uhapšeni će se na sudu u Nemačkoj pojaviti 16. januara.

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

(Espreso/Gardijan/Preneo M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.