MINISTAR IZJAVIO DA JE U REDU ŽENI SIPATI DROGU ZA SILOVANJE?! Javnost ŠOKIRANA, pa da li je ovo NORMALNO?
Džejms Kleverli, Foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

pokajao se zbog neumesne šale

MINISTAR IZJAVIO DA JE U REDU ŽENI SIPATI DROGU ZA SILOVANJE?! Javnost ŠOKIRANA, pa da li je ovo NORMALNO?

Britanski političar izjavio da je u redu da ženi sipa drogu za silovanje

Objavljeno:

Britanski ministar unutrašnjih poslova Džejms Kleverli izvinio se zbog užasne šale da je svojoj ženi u piće sipao drogu za silovanje.

Prema izveštaju britanskog tabloida Sandej Miror, Kleverli se našalio sa gošćama dok je prisustvovao prijemu u Dauning strit ranije ovog meseca. Prema pisanju lista, Kleverli, viši ministar u konzervativnoj vladi premijera Rišija Sunaka, rekao je da dodavanje "malo rohipnola (droga za silovanje) u ženino piće svake večeri nije protivzakonito ako se malo sipa", piše CNN.

Navodi se da je dodao da je tajna dugog braka u tome da žena bude "neko ko je uvek pod blagim sedativima tako da nikada ne može da shvati da postoje bolji muškarci". Njegovi komentari došli su istog dana kada je Kleverli obećao da će ojačati britanske zakone o rastućoj epidemiji povećanja alkohola u Velikoj Britaniji, navodi Miror.

Kleverlijev portparol je rekao da je on u privatnom razgovoru rekao šalu koja je trebalo da bude ironična i da se izvinjava zbog toga. Komentar je izazvao kontroverzu među grupama za ženska prava i podstakao pozive na njegovu ostavku. Opoziciona laburistička političarka i ministarka unutrašnjih poslova u senci Ivet Kuper napisala je na društvenoj mreži X: "Zaista je neverovatno da ministar unutrašnjih poslova zadužen za borbu protiv nasilja nad ženama i devojčicama može da misli da je u redu da se šali ovako. Kako žrtve mogu da mu veruju da će ozbiljno shvatiti ovaj podli zločin?".

Bonus video:

02:25

NAREDNI DAN NIJE BITAN, DROGA POSTAJE SMISAO SVEGA Najdetaljnija ispovest bivšeg zavisnika heroina: Ovako sam se izlečio!

(Espreso/CNN/Preneo M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.