DAN ŽALOSTI U ČEŠKOJ PROGLAŠEN U SUBOTU: Vlada donela odluku posle stravičnog masakra na fakultetu!
Foto: Šulová Kateřina / ČTK / Profimedia

STRAŠNO

DAN ŽALOSTI U ČEŠKOJ PROGLAŠEN U SUBOTU: Vlada donela odluku posle stravičnog masakra na fakultetu!

Sednici Vlade prisustvovali su predsednik češke Petr Pavel i predsednica Predstavničkog doma Marketa Pekarova Adamova

Objavljeno:

Vlada Češke večeras je na vanrednoj sednici proglasila dan žalosti povodom tragedije na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta u Pragu, kada je student (24) ubio 14 ljudi, a 24 ranio.

Državne zastave biće u subotu 23. decembra spuštene na pola koplja.

Sednici Vlade prisustvovali su predsednik češke Petr Pavel i predsednica Predstavničkog doma Marketa Pekarova Adamova, javili su praški mediji.

U pucnjavi na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta (FF UK) u Pragu ubijeno je 14 osoba, a 24 je ranjeno, od kojih 10 teško, izjavio je ranije večeras šef policije Martin Vondrašek na konferenciji za medije.

Masovni ubica
Masovni ubicafoto: FOTO: CHANNEL3 / SCREENSHOT

On je novinarima rekao da je u zgradi fakulteta bio ogroman arsenal naoružanja i municije i ocenio da bi bilo "višestruko više" da nije bilo brze intervencije policije.

Policija je ranije objavila da, prema dosadašnjim saznanjima, ubica nije imao saučesnike, a da je napadač počinio samoubistvo u razmeni vatre s policijom.

Istražuje se je li napadača ubio policijski metak ili si je sam oduzeo život, istakao je Vondrašek.

Ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan rekao je da stoji iza intervencije policije i da je bila "veoma profesionalna".

1 / 4 Foto: Deml Ondřej / ČTK / Profimedia

Šef policije Martin Vondrašek rekao je da ranije danas dojavljeno da je muškarac krenuo u Prag iz svog grada u okrugu Kladno, nedaleko od češke prestolnice, s namerom da izvrši samoubistvo.

Nedugo nakon toga otac napadača nađen je mrtav, što će biti predmet istrage.

Agencija Rojters objavila je da su zločini počinjeni vatrenim oružjem relativno retki u Češkoj, podsetivši na dva masovna ubistva u poslednjih nekoliko godine.

U decembru 2019. godine 42-godišnji napadač ubio je šestoro ljudi u bolničkoj čekaonici u Ostravi na istoku zemlje, a potom pobegao i ubio se.

Muškarac je 2015. ubio je osmoro ljudi, a potom se ubio u restoranu u Uherskom Brodu.

Bonus video: SRPKINJA S MUŽEM ČUDOM PREŽIVELA MASAKR HAMASA! Zrenjaninac iz Izraela otkrio: Žive u gradu pored mog, još su POD VELIKOM TRAUMOM

05:43

SRPKINJA S MUŽEM ČUDOM PREŽIVELA MASAKR HAMASA! Zrenjaninac iz Izraela otkrio: Žive u gradu pored mog, još su POD VELIKOM TRAUMOM

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.