DOŠLA NA 3 MESECA, A OSTALA 8 GODINA: Ova žena živi sa PALARNIM MEDVEDIMA, njen život će vas ostaviti BEZ TEKSTA
Cecilija Blomdahl, Foto: Printscreen/Instagram/sejsejlija

za nju nema zime

DOŠLA NA 3 MESECA, A OSTALA 8 GODINA: Ova žena živi sa PALARNIM MEDVEDIMA, njen život će vas ostaviti BEZ TEKSTA

Cecilija iz Švedske živi sa dečkom u kolibi na arktiku

Objavljeno:

Iako možda mislite da je zima kod nas teška, jeste li se ikada zapitali kako je živeti blizu Severnog pola? U snimku objavljenom na Instagramu korisnica @sejsejlija, prikazuje svoj život u Svalbardu, malom mestu blizu Severnog pola.

- Moje ime je Cecilija Blomdahl, imam 34 godine i dolazim iz Goteborga u Švedskoj. Trenutno živim u kolibi na Svalbardu sa dečkom Kristoferom i psom Grimom. Živim na ovom arktičkom otoku nešto više od 8 godina i delim svoj život na svojim kanalima društvenih mreža gde sam prikupila gotovo 4 miliona pratioca, piše na web stranici.

Sigurno se pitate kako izgleda jedan dan u Cecilijinom životu?

"Imam vrlo raznolik svakodnevni život. Ako nisam napolje na uradim fotografiju ili snimak, odnosno na zadatku za klijenta, bi ću napolje u avanturama snimajući sadržaj za svoje račune na društvenim mrežama ili kod kuće u svojoj kabini ispijajući kafu i uređujući se za svoje kanale. Osećam se srećno što imam posao koji me vodi u velike avanture i daje mi priliku da upoznam nove i zanimljive ljude.", kaže ona.

U videu započinje priču kako se približava zima, Svalbard neće vidjeti sunca četiri mjeseca. U tim mjesecima je cijeli dan potpuni mrak i u takvim uvjetima treba živjeti. Ljudi u selu koriste posebnu toplu odjeću i oblaće se slojevito iste kada izlaze van. U rukama drže i baklje. Nadalje pokazuje da njeno selo općenito ima određene svetkovine koje slave uz baklje i pripremaju se za Božić.

Bonus video:

02:30

ZIMA JE TRADICIONALNI SAVEZNIK RUSKE VOJSKE OD NAPOLEONA! General Major u penziji izneo šta bi poraz Ukrajine značio za NATO

(Espreso/Jutarnji list/Preneo M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.