NOVI DETALJI OTMICE MILIONERA: Tragovi vode do bande koja jede SRCA PROTIVNIKA? Poznat i mogući RAZLOG kidnapovanja
Kolin Armstrong, Foto: Handout / AFP / Profimedia

istraga

NOVI DETALJI OTMICE MILIONERA: Tragovi vode do bande koja jede SRCA PROTIVNIKA? Poznat i mogući RAZLOG kidnapovanja

Kolin Armstrong, vlasnik velike lokalne kompanije, oslobođen je danas

Objavljeno:

Iza otmice britanskog biznismena Kolina Armstronga (78) u Ekvadoru navodno stoji banda povezana sa meksičkim kartelom koji tera nove članove da jedu srca protivnika!

Armstrong, vlasnik velike lokalne kompanije i počasni britanski konzul, podsetimo, oslobođen je danas.

Los Tiguerones, čiji je simbol tigar koji nosi beretku, pominju se kao glavni osumnjičeni za otmicu. Zvaničnici su se fokusirali na bandu koja je navodno otela Armstronga nakon što je odbio da im plati mesečnu nadoknadu za zaštitu.

- To je najverovatniji razlog za otmicu - navodi izvor iz istrage za Dejli telegraf.

Policija je potvrdila da je do sada uhapšeno devet osumnjičenih iako još nisu zvanično rekli da li pripadaju Los Tigueronesu.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram

Banda je inače povezana sa zloglasnim kartelom Halisko nju generejšn koji je poznat po ekstremnoj upotrebi nasilja. Prošle godine se pokazalo da je kartel terao nove članove na kanibalizam i da je delio video snimke članova koji jedu srca svojih neprijatelja. Tadašnji izveštaji su govorili da su šokantni javni prikazi agresije korišćeni za pretnju suparničkim grupama i pokazivanje dominacije.

Los Tiguerones su se preselili izvan Ekvadora u Peru i navodno su aktivni u severnom delu glavnog grada Lime. Identifikovani su kao vodeća banda iznuđivača u Gvajakilu, koji se nalazi u blizini Babe, gde se inače nalazi Kolinov ranč.

Los Tiguerones tetoviraju tigra s beretkom i zvezdama koje predstavljaju njihovu hijerarhiju u toj organizaciji - navodi šef lokalne policije Alberto Santamarija.

Tetovaže mogu da im spasu život u zatvoru.

- Zatvorenici se identifikuju po tetovažama kako ne bi bili stavljeni u rivalsko krilo jer znaju da će umreti ako se to dogodi - navodi izvor iz istrage.

Cezar Augusto Zapata Koreja, šef policije Ekvadora, saopštio je da je Armstrong pronađen nedaleko od Los Riosa gde je otet.

- Naše jedinice su oslobodile građanina kidnapovanog pre nekoliko dana u Los Riosu. Trenutno je bezbedan i zdrav - napisao je Koreja.

Bonus video:

02:58

POZNATI BIZNISMEN NASRNUO NA VERENICU I MALTRETIRAO JE! Novinarka Kurira: Ucenila partnera i ovajdila se za auto od 40.000 EVRA!

(Espreso/Sun/Preneo M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.