VOĐA ALBANSKE BANDE UHAPŠEN POSLE SKORO 20 GODINA BEKSTVA: Jedan od najvećih evropskih mafijaša konačno IZA BRAVE
Hapšenje albanskog mafijaša, Foto: Španska policija

dolijao

VOĐA ALBANSKE BANDE UHAPŠEN POSLE SKORO 20 GODINA BEKSTVA: Jedan od najvećih evropskih mafijaša konačno IZA BRAVE

Lulzim B. je uhapšen nakon zajedničke akcije španske policije i Evropske mreže timova za traženje begunaca

Objavljeno:

Vođa zloglasne albanske međunarodne bande Lulzim B. (52) uhapšen je u Alikanteu nakon 20 godina skrivanja.

Lulzim B. je uhapšen nakon zajedničke akcije španske policije i Evropske mreže timova za traženje begunaca.

Njegova kriminalna, koja je nazvana "Drač" prema nazivu albanskog grada, navodno je povezana sa desetinama likvidacija od 1998. godine. Banda je kontrolisala trgovinu kokainom i oružjem u Albaniji i bila je dominantna u regionu.

Hapšenje bi trebalo da dovede do presude za ubistvo dve osoba koje su likvidirane u jednom albanskom gradu 2005. godine. Veruje se da je taj zločin rezultat sukoba suparničkih klanova.

Albanski sud je 2012. godine izrekao teške kazne članovima kriminalne grupe Lulzima B. i 16 je osuđeno na doživotni zatvor, a ostali su dobili 267 godina za razne zločine uključujući ubistva, iznude, otmice... Vlasti su tada naglasile važnost hapšenja u borbi protiv organizovanog kriminala.

Lulzim B. uhapšen je u aprilu 2006. godine u Makedoniji, međutim, napustio je posle nekoliko meseci zatvor zbog zdravstvenih razloga. Otišao je iz zatvora bez da je odslužio kaznu od 25 godina izrečenu nakon što mu je albanski sud ukinuo doživotnu kaznu.

Međutim, nakon što je pušten na slobodu, pojavili su se dokazi koji ga povezuju s drugim zločinima tako da je opet naređeno njegovo hapšenje. Tada je pobegao i nije bilo poznato gde se nalazi sve do hapšenja u Alikanteu.

Početna istraga dovela je policiju do španske obale. Nakon nekoliko nedelja policija je otkrila sklonište albanskog begunca. Nacionalna garda je pratila i još jednog člana Lulzimove organizacije koji je uhvaćen dok se spremao da premesti svog šefa.

Bonus video:

03:42

ALBANSKA MAFIJA SNAŽNO DELUJE U EU, POLITIKOM SLAMANJA SRBIJE Bjegović: Ulažu direktno u Kosovo prljavim NARKO KAPITALOM!

(Espreso/Euroweeklynews/Preneo M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.