IVAN ŽELEO DA SNIMI SKOK PADOBRANOM, ALI JE ONDA SHVATIO DA ODLAZI PRAVO U SMRT: Kamera je sve ZABELEŽILA...(VIDEO)
Ivanov skok iz aviona, Foto: Printscreen/X/@Morbidful

ZAUVEK OVEKOVEČENA TRAGEDIJA

IVAN ŽELEO DA SNIMI SKOK PADOBRANOM, ALI JE ONDA SHVATIO DA ODLAZI PRAVO U SMRT: Kamera je sve ZABELEŽILA...(VIDEO)

Incident je bio posebno iznenađujući s obzirom na to da je bio iskusan padobranac sa preko 800 uspešnih skokova

Objavljeno:

Stručni padobranac Ivan odveo je sebe direktno u smrt onda kada je sa visine od 3,200 metara skočio iz aviona slučajno zaboravivši da na sebi nema padobran.

Skakač veteran Ivan Lester MekGvajer (35) iz Ilinoisa, SAD, u aprilu 1988. godine snimao je čas padobranstva. U želji da kamerom uhvati što bolje trenutak skoka svojih učenika i instruktora, prvi je skočio iz aviona - a onda shvatio da je bez padobrana. Tada je jednostavno bio svestan da je to njegov poslednji skok ali i poslednji snimak.

Kako je i dalje imao uključenu kameru kod sebe, kasnije pronađenu na nekoliko kilometara od kretanja aviona, potresni snimci pokazali su poslednje trenutke Ivanovog života dok je išao direktno u smrt.

Pored snimljenog pada, tu su bile i njegove poslednje reči koje su glasile: "O Bože, ne!"

U vestima je tada Nensi Fajard, supruga vlasnika padobranskog centra "Pola Fajarda", gde je Ivan radio, rekla:

"Niko nije znao da je ušao u avion bez padobrana. Naravno da niko nije znao, da jesmo naravno da bi ga zaustavili.", objasnila je ona tada.

Imao preko 800 uspešnih skokova

Incident je bio posebno iznenađujući s obzirom na to da je bio iskusan padobranac sa preko 800 uspešnih skokova. Zbog toga su zvaničnici verovali da je možda bio umoran ili zaokupljen.

"Još nismo dobili sve činjenice. Ali postoji propis, br. 105, koji kaže da niko ne sme da skoči osim ako pilot ne proveri padobrane", rekao je inspektor FAA Volter Rigsbi.

Pilot Mark Luman je čak ispitivan u vezi sa incidentom, dok su zvaničnici odmah isključili samoubistvo iz svoje istrage.

Konačno je zaključeno da je Ivan jednostavno zaboravio padobran i da je poginuo slučajno, u zaista tragičnom i nesrećnom incidentu.

Umro je u 35. godini. Nadao se da će započeti karijeru kao fotograf padobranstva. Telo padobranca pronađeno je na udaljenosti od nešto više od dva kilometara od aerodroma, odakle je avion poleteo.

Bonus video:

00:28

DRAMA NA NEBU IZNAD KIPRA: Grčki padobranac visio u vazduhu

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.