JEDNA OD NAJVEĆIH MLEKARA NA SVETU KOJA PRAVI FORMULE ZA BEBE OTPUŠTA VELIKI BROJ RADNIKA! Inflacija ih RAZORILA...
Mleko, Foto: Profimedia

JOŠ JEDNI U NIZU

JEDNA OD NAJVEĆIH MLEKARA NA SVETU KOJA PRAVI FORMULE ZA BEBE OTPUŠTA VELIKI BROJ RADNIKA! Inflacija ih RAZORILA...

Ekonomska situacija za kompaniju pogoršala se u prvoj polovini 2023

Objavljeno:

Holandska mlekarska kompanija „Frisland kampina” ukida 1.800 radnih mesta širom sveta u naredne dve godine. Najveći problem jeste inflacija, a cilj je smanjenje troškova i poboljšanje profitabilnosti, navodi Rojters.

„Frisland kampina” jedna je od najvećih svetskih mlekarskih kooperacija koja prodaje svoje mleko, sireve i formule za bebe, kao i sastojke za prehrambenu i farmaceutsku industriju u više od 100 zemalja u svetu.

Zapošljava oko 22.000 ljudi u 30 zemalja, a 2022. godine ostvarila je promet od 14 milijardi evra. Iako u teškoj finansijskoj situaciji, kompanija ne planira da zatvara proizvodne pogone, već da reorganizacijom poboljša položaj na tržište, prenosi Politika.

Ekonomska situacija za kompaniju pogoršala se u prvoj polovini 2023. Cena mleka koju su isplaćivali svojim kooperantima već šest meseci bila je viša od tržišnih koje su naglo pale za osnovne mlečne proizvodeposebno sir i puter.

Bonus video:

01:16

DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.